Érkeznek a mobilfizetéses ATM-ek

Kapcsolódó cikkek

Érkeznek a mobilfizetéses ATM-ek

Érkeznek a mobilfizetéses ATM-ek

pénzügy

1 perc

A Wells Fargo nemrég jelentette be, hogy Amerika-szerte több mint 5000 automatán fog működni az egyérintéses „tap and pay” funkció.

Jelenleg a cég ATM-jeinek 40 százaléka képes kis hatótávolságú NFC-kommunikációra, ės a tervek szerint 2019-ig a Wells Fargo mind a 13 ezer automatáját felszereli a technológiával. Március óta már az sem probléma, hogyha az ügyfelek nem viszik magukkal a plasztikkártyát. Elég a bank saját okostelefonos applikációján keresztül egy egyszeri belépési kódot generálni, és azt használni az automatánál. 

SMS-től az NFC-ig – Mobilfizetés lépésről lépésre

A Wells Fargo a márciusban befejezett beruházással az Egyesült Államok első olyan pénzintézete lett, amely teljesen kártyamentesen használható ATM-hálózattal rendelkezik.

A bank közleménye szerint eddig majdnem 3 millió, egyszeri belépési kóddal megvalósuló tranzakció valósult meg, és azt várják, hogy az NFC-n alapuló, kártya nélküli automatahasználat újabb hatalmas ugrást jelent majd. Nem véletlen az időzítés: előrejelzések szerint a mobilfizetések volumene a következő néhány évben a triplájára nőhet.

Az újfajta NFC-tranzakcióhoz szükség van valamilyen mobiltárca alkalmazásra is, amely lehet a Wells Fargo Wallet for AndroidTM, az Apple Pay, az Android Pay vagy a Samsung Pay. Ezek bármelyikén keresztül kezdeményezhetik az ügyfelek a tranzakciót, majd a telefont vagy a viselhető eszközt oda kell tartaniuk a megfelelő szimbólummal jelölt terminálhoz, a műveletet pedig a szolgáltatáshoz tartozó PIN-kód megadásával véglegesíthetik.