Egyérintéses fizetés a golfpályán

Egyérintéses fizetés a golfpályán

Egyérintéses fizetés a golfpályán

pénzügy

2 perc

Az okosdzseki különlegessége, hogy a sportoló a pálya mellett is könnyen fizethet, hiszen csak a kabát ujját kell oda érintenie az NFC-s kártyaterminálhoz.

Az érintés nélküli fizetések lehetősége lassan a profi sportolók világába is egyre jobban begyűrűzik. Ezt támasztja alá az is, hogy a MasterCard a skóciai Royal Troon golfpályán az idén 145. alkalommal megrendezésre kerülő bajnokság alkalmával speciális dzsekivel ajándékozta meg Graeme McDowell golfozót. 

Okosgyűrűkkel fizetnhetnek a sportolók Rióban

Az NFC-s ruhadarab illeszkedik a sportoló által tervezett G-Mac by Kartel ruhakollekció stílusához, amelyet kifejezetten a golfozók igényeit szem előtt tartva alakítottak ki. Az új kezdeményezés egyébként a MasterCard Commerce for Every Device nevű programjának következő lépcsője, amelynek keretében gyűrűket, fitneszkarpántokat, valamint ruhadarabokat változtatnak fizetésre alkalmas eszközökké.

A kártyatársaság emellett természetesen a bajnokság összes résztvevője számára biztosítja az érintés nélküli fizetés lehetőségét a torna teljes ideje alatt. Ez tehát azt jelenti, hogy a nézők a rendezvény egész területén minden terminálnál fizethetnek érintés nélküli kártyáikkal vagy NFC-vel ellátott okoskészülékeikkel. 

Az idei torna szurkolói ráadásul az elsők lesznek az Egyesült Királyságban, akik egy egyedi virtuális valóságra épülő golfélményben is részesülhetnek. A Graeme McDowell társaságában tett virtuális körút folyamán a rajongók ellátogathatnak egyebek között a legendás 17. lyukhoz az Egyesült Államokban található TPC Sawgrass Stadion pályáján. 

„Rendkívül izgalmas látni, hogy az innováció utat tör a golf világába is – legyen szó olyan felszerelésről, mely javítja a játékos teljesítményét, vagy olyan technológiáról, amely könnyebbé teszi a fizetéseket” – hangsúlyozta Graeme McDowell.  

Forrás: NFC World+