A Mastercard tovább erősíti a fintech szektort

Kapcsolódó cikkek

A Mastercard tovább erősíti a fintech szektort

A Mastercard tovább erősíti a fintech szektort

pénzügy

2 perc

Az Accelerate program technológiai eszközökkel és befektetéssel támogatja a pénzügyi technológiai vállalkozásokat.

A fizetéstechnológiai vállalat testreszabott támogatási megállapodásokat tervez a szektor szereplőivel, és piaci adatokkal, szakmai és technológiai eszközökkel, befektetésekkel segítenék ezen cégek növekedését. A már sikeresen futó Start Path programmal összehangoltan kialakított Accelerate erősíti a vállalat elkötelezettségét a fintech közösség és az újgenerációs digitális bankok felé.

A programhoz csatlakozók terjeszkedését licensz szakértőkkel és ügyfélkapcsolati szakértelemmel támogatják. Emellett hozzáférést kaphatnak a cégük növekedését gyorsító iparági adatokhoz és az adatelemzést segítő eszközökhöz is. A program piaci alapon biztosít erőforrásokat a stratégiai befektetésekhez, melyekkel a társaságok már korai fejlődési szakaszukban is megfelelhetnek a tőkekövetelményeknek.

Gyorsan fejlődő szektor

„A fintech vállalkozások a világ egyik leggyorsabban fejlődő és legélénkebb közösségét alkotják, célunk, hogy segítsük a további növekedésüket és felszabadítsuk teljes potenciáljukat. A Mastercard több mint fél évszázados, a pénzügyi szektorban szerzett tapasztalatával egyedülálló pozícióban van ahhoz, hogy olyan platformot biztosítson, amely képes a fintech cégeket egyre ambiciózusabb növekedési terveikben segíteni” – mondta Ann Cairns alelnök.

Egyre több fogyasztó kötelezi el magát a digitális bankolás mellett, és egyre magasabbak az elvárásaik is – ezt a vállalat kutatásai is alátámasztják. A társaság az elmúlt években több úttörő vállalkozást segített a nemzetközi márkává alakulásban, jelenleg több mint 30 feltörekvő és már régóta stabil digitális bankot támogat Európa-szerte.