Ween okostermosztát – Tényleg olyan sokat tud?

Ween okostermosztát – Tényleg olyan sokat tud?

Ween okostermosztát – Tényleg olyan sokat tud?

még több IoT

1 perc

Habár a Ween első ránézésre úgy néz ki, mintha a Wall-E animációs filmből lépett volna elő, valójában egy francia cég által fejlesztett újabb intelligens termosztátról van szó.

A termék finanszírozásának második fordulója nemrég zárult le, és a tervek szerint Franciaországban három hónapon belül elérhető lesz, a világ többi részére csak ezt követően jutattatják majd el.

A csatlakoztatott termosztát az okosotthonokban immár nem jelent nagy újdonságot. A Ween segítségével tetszés szerint állítható be a kívánt hőmérséklet, de az sem jelent problémát, ha éppen senki sincs otthon, ugyanis a készülék párosítható a felhasználó okostelefonjával, így fűtés valós idejű adatok alapján szabályozható.

Kezdőcsomag leendő okosotthon lakóknak

Az eszköz fejlesztője szerint mindennek köszönhetően dupla annyi megtakarítás érhető el, mint egy „hagyományos” termosztát esetén, ám az egyelőre még nem teljesen világos, hogy ez a megoldás miben is különbözik a versenytársak (például a Nest) módszereitől.

Ami biztos, hogy a kivitelezés jelentősen eltér a többi hasonló terméktől, a készüléken ugyanis egy kis ezüst „sapkát” kell elcsavarni a kívánt hőmérséklet kiválasztásához, majd meg kell érinteni a jóváhagyáshoz. Mindez nagyon jól hangzik, viszont emellett az eszközzel történő kommunikációhoz egy falra szerelhető egységre is szükség van.

Nagyon fontos tisztázandó tényező, hogy az adatokat pontosan hol és hogyan tárolják a felhőben; a megfelelő szintű biztonság garantálásához ugyanis erről okvetlenül tájékoztatni kell a felhasználókat.

Forrás: Cnet