Vezéreljen mindent a telefonról!

Vezéreljen mindent a telefonról!

Vezéreljen mindent a telefonról!

még több IoT

3 perc

Napi szinten jelennek meg olyan új eszközök és alkalmazások, melyek azt ígérik, hogy megkönnyítik az életet. A Naran Microbot Push terméke sem kivétel, segítségével bármilyen készülék egyszerűen ki-be kapcsolható – távolról is.

Egy olyan apró, csupán egy-két centiméteres, robottujjhoz hasonlító szerkezetről van szó, mely bármilyen analóg kapcsolóra – villanykapcsolóra, hangszóróra, számítógépre, televízióra – rögzíthető. A fejlesztésnek köszönhetően ezek irányítása távolról, a kapcsolódó alkalmazás segítségével is lehetővé válik.

A rendszer okostelefonról vagy számítógépről egyaránt használható, az adott eszköz vezérlése így nem igényel személyes jelenlétet. Ha viszont valaki éppen otthon tartózkodik és normál módon szeretné mondjuk lekapcsolni a lámpát, akkor sem kell elmozdítania az okoskapcsolót a helyéről. Sőt, előzetes beállítások is megadhatók, így ha egy konkrét esemény történik, a Microbot azonnal reagál rá.

Az összes jelszava egy helyen - megkockáztatná?

Példának okáért beprogramozható, hogy a szerkezet bekapcsolja az irodai számítógépet, amint ön reggel megérkezik a munkahelyére, vagy automatikusan felkapcsolja a villanyt, ha odakint besötétedik. Az eszköz manuálisan is használható, tehát közvetlenül is reagál az érintésre vagy akár beprogramozott hanghatásra is (tapsolás, csettintés).

A fejlesztők állítása szerint a termék célja a lakásban található kapcsolók és gombok „eggyé tétele” és az internettel történő összekötése. Mivel a Microbot rögzítését egyszerű, kétoldalú ragasztószalag biztosítja, így könnyedén el is távolítható, anélkül, hogy nyomot hagyna az adott falfelületen vagy készüléken.

Az eszköz akkumulátorral működik, melynek élettartama körülbelül hat hónap, tölteni pedig USB porton keresztül lehet. A kapcsolódó Indiegogo kampány során a kitűzött összegnek több mint a kétszerese gyűlt össze. A legtöbb kezdőcsomag már elfogyott, de a termék még így is több verzióban (például box-szal vagy önállóan, illetve több darabból álló szettben is) elérhető.