Ünnepi időszak: minden korábbinál magasabb volt az adatforgalom

Ünnepi időszak: minden korábbinál magasabb volt az adatforgalom

Ünnepi időszak: minden korábbinál magasabb volt az adatforgalom

még több IoT

1 perc

Az év végi időszakban is folytatódott a korábbi trend: a Vodafone ügyfelei sokkal több adatot forgalmaztak belföldön és roaming környezetben is, mint bármikor korábban.

Az ünnepi napokban – december 24-25-26-án, illetve december 31-én és január 1-jén – a szolgáltató ügyfelei több mint 18,4 millió hívást indítottak, így a hívások száma az egy évvel korábbi ünnepi időszakhoz képest 4 százalékkal bővült, a hívások pedig összességében bő 7 százalékkal lettek hosszabbak.

A felhasználók az érintett 5 nap alatt közel 12,7 millió SMS-t küldtek el, ami azt jelenti, hogy a szöveges üzenetek száma mintegy 7 százalékkal mérséklődött egy év alatt. Az MMS-ek száma körülbelül 40 százalékkal nőtt, de így is csak alig 214 ezer képes üzenetet küldtek az ügyfelek az öt nap alatt. 

Az összesítések szerint karácsonykor és szilveszterkor is egyre többen használták a különböző internetes felületeket a jókívánságok tolmácsolására. Az adatforgalom az elmúlt évben mérthez képest közel 70 százalékkal, a 2014/15-ös ünnepi időszakhoz képest 125 százalékkal nőtt – a 2012/13-as évfordulóhoz képest pedig csaknem ötszörösére emelkedett.

A roaming korlátok lebontásának köszönhetően külföldön is egyre többen és egyre többet használták a mobilinternetes szolgáltatásokat, így az ünnepi napokban a társaság ügyfelei kétszer annyi adatot forgalmaztak, mint egy évvel korábban, és csaknem 8-szor annyit, mint 2014-2015 fordulóján.