Tokió 2020: viselhető légkondi a Ralph Laurentől

Kapcsolódó cikkek

Tokió 2020: viselhető légkondi a Ralph Laurentől

Tokió 2020: viselhető légkondi a Ralph Laurentől

még több IoT

1 perc

Az amerikai Ralph Lauren Corporation megadta módját az amerikai csapat bevonulásának. A divatcég által tervezett, fehér színű dzsekibe ugyanis a viselője testhőmérsékletéhez alkalmazkodó hűtőrendszert építettek be.

Az Egyesült Államok olimpia csapatát 2008 óta öltöztető vállalat ruhadarabjának köszönhetően az amerikai zászlóvivőknek biztosan nem volt melegük a Japánban megrendezett ötkarikás játékok nyitóünnepségén. Az RL Cooling hátsó nyaki részébe integrált, akkumulátorral működő készüléke ugyanis viselőjének még a legnagyobb hőségben is képes jobb hőérzetet biztosítani.

David Lauren, a cég igazgatóságának alelnöke és a márkaépítésért, innovációért felelős vezetője elmondta, a kabát teljesen újszerű technológiával készült, amely megváltoztathatja a fenntarthatóságról és egyéni kényelemről alkotott gondolkodásmódot.

A fejlesztés lényege, hogy a dzseki hátsó nyaki részébe épített ventilátor könnyű, rejtett hűtőrendszernek köszönhetően képes monitorozni a testhőmérsékletet, és elvezetni a felesleges testhőt. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, mint a nagy számítógépek hűtési folyamatát.

Az amerikai olimpiai csapat többi tagja az Egyesült Államokban termesztett gyapjúból készült, tengerészkék blézerben és zakóban jelent meg. Alatta vízszintes csíkozású, kék-fehér pólót viseltek, amely kevesebb víz, vegyszer és energia felhasználásával készült. Mindezt slim farmert és zászlós sál egészítette ki. A sportolók csíkos öve pedig újrahasznosított műanyag vizespalackokból készült.