Okostipp az iskolakezdéshez – Kid Gyerekóra a Vodafone-tól

Kapcsolódó cikkek

Okostipp az iskolakezdéshez – Kid Gyerekóra a Vodafone-tól

Okostipp az iskolakezdéshez – Kid Gyerekóra a Vodafone-tól

még több IoT

2 perc

A Vodafone Magyarország a Family ajánlat és a Digitális család oldal indulása óta kiemelt hangsúlyt fektet a generációk közti digitális szakadék csökkentésére, és legújabb eszközeit, ajánlatait is ennek mentén alakította ki. A most bevezetésre kerülő Kid Gyerekóra célja, hogy növelje a szülők és a gyermekek biztonságérzetét.

Az okoseszközök hasznos segítségnek bizonyulhatnak, amelyek segítségével a szülők gyermeküket még nagyobb biztonságban tudhatják nemcsak a digitális térben, de akár olyan mindennapi helyzetekben is, mint egy több napos osztálykirándulás vagy egy gyors vásárlás a közeli boltban.

Egyelőre azonban az ilyen készülékek száma korlátozott, így előfordulhat, hogy sok közöttük a nem leinformálható forrásból származó, amelyhez egyáltalán nem kapcsolható szolgáltatás. Több mint 68 millió IoT (Internet of Things – dolgok internete) SIM kártyájával a Vodafone a világ vezető IoT-szolgáltatójaként azon dolgozik, hogy minél több, a családokat érintő hétköznapi kihívásra tudjon választ adni a technológia segítségével.

A Vodafone Family ezért most Magyarországon elsőként teljes körű szolgáltatással tesz elérhetővé IoT-terméket lakossági ügyfelei számára a már létező mobil ajánlata részeként.

Nagyobb biztonság okosórával

A Kid Gyerekórával bárki könnyen elboldogul, aki okostelefont használ. Az eszköz helymeghatározó funkciója mellett telefonként is használható, így az előre rögzített számok körében képes hanghívások kezdeményezésére és fogadására, hangüzenetek küldésére és fogadására, valamint szöveges üzenetek fogadására.

A karóra elsősorban azoknak a kisgyermekes szülőknek kínál ideális alternatívát, akik különféle élethelyzetekben el szeretnék érni gyermeküket, azonban korukra való tekintettel egyelőre még más megoldást helyeznének előtérbe az okostelefonnal szemben. Ezt támasztja alá, hogy a Vodafone saját, Family ügyfelei körében előzetesen végzett felmérés szerint a 12 évnél fiatalabb gyermekkel rendelkező szülők körülbelül 70%-a már most érdeklődik az eszköz iránt.

Akár családi nyaralásról van szó vagy tömegrendezvényről, akár egyedül jár haza a gyermek az iskolából, az okoseszköz lehetővé teszi, hogy a család tagjai folyamatosan kapcsolatban legyenek egymással. Sok más egyéb funkciója mellett a helymeghatározás is az iOS-re és Androidra díjmentesen letölthető, felhasználóbarát Kid Watch alkalmazáson keresztül érhető el. Az applikáció az órával összeköttetésben állva jelzi a közeli hozzátartozók számára a gyermek aktuális helyzetét.

  • Az okosórával Vodafone Family csomagon belül a családtagok korlátlanul hívhatják egymást.
  • A maximális biztonság érdekében a szülők előre megadhatják azt a 18 telefonszámot, amelyekre az okosórával hívás kezdeményezhető, illetve azt a 10 számot, amelyekről hívás fogadható.
  • A beépített biztonsági megoldások közé tartozik az SOS gomb, valamint az érintésérzékelő, amely jelzi, hogy az adott pillanatban a tulajdonosa viseli-e az órát.

Ezen felül a számos egyéb funkció mellett a lépésszámláló és sebességérzékelő segítségével a gyermek mindennapi aktivitása is nyomon követhető.