Jó célokért tekernek: elindult a Vodafone kerékpártúrája

Jó célokért tekernek: elindult a Vodafone kerékpártúrája

Jó célokért tekernek: elindult a Vodafone kerékpártúrája

még több IoT

2 perc

A Vodafone Big Bike Challenge-en magyar bringások szelik át hosszában Nagy-Britanniát.

A vállalat hat magyar munkatársa is részt vesz a Nagy-Britanniát Land’s End és John O'Groats között átszelő Deloitte Ride Across Britain jótékonysági kerékpártúrán. Az 5 ország munkatársaiból álló 115 tagú nemzetközi Vodafone-csapat 9 nap alatt több mint 1500 kilométert tesz meg. 

Magyarországot a Vodafone Szolgáltató Központjának (VSSB) csapata, Viczián Gyöngyi, Szabó Adrienn, Babák Dóra, Csővári Ágnes, Sándor Balázs és Kovács Markel Milán képviseli.

M2M-megoldás a nyeregtáskában 

A túrát és a magyar résztvevők teljesítményét itthonról a Vodafone Magyarország M2M-megoldásán alapuló IneTrack GPS-alapú valós idejű nyomkövető rendszer segítségével lehet élőben követni. Az M2M-es fejlesztés a hétköznapokban is működik, az ingyenes alkalmazás rendelkezésére áll az androidos okostelefonok használóinak. 

Az applikáció rögzíti az útvonalat, sebességet és a szabadban megtett távolságot. Ugyanilyen nyomkövető készülékekkel vannak felszerelve a Cserhát Mentőkutyás Egyesület kutyái is. A szervezet és a Vodafone Magyarország Alapítvány közös programja az eltűnt személyek felkutatásában segít.

A kerékpártúra résztvevői útjuk közben megcsodálhatják a szigetország legszebb részeit. Emellett a távot teljesítők az átlagosan napi 174 kilométeres kerékpározással fizikailag is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, hiszen körülbelül akkora megterhelésnek lesznek kitéve, mintha 13 alkalommal megmásznák a franciaországi Alpe d’Huez-t vagy majdnem kétszer a Mount Everestet.

A szeptember 5. és 13. között zajló sportesemény alatt gyűjtött adomány is hozzájárul a nemes célokra kitűzött 1 millió angol font összegyűjtéséhez. Az adomány célja, hogy a nemzetközi Vodafone Alapítvány Instant Network Schools (hordozható iskola) programjának segítségével a kongói menekülttáborokban élő gyermekek és fiatalok számára is elérhetővé váljon a digitális oktatás lehetősége. 

A programot Magyarországon a 13670-es ingyenes szám hívásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a túra teljes időtartama alatt. A kerékpártúra követhető az Instagramon és Twitteren is.