Hozza formába magát a virtuális személyi edzővel

Hozza formába magát a virtuális személyi edzővel

Hozza formába magát a virtuális személyi edzővel

még több IoT

1 perc

A mobileszközökhöz kapcsolt szolgáltatásoknak köszönhetően a fogyasztók ma már távolról, online megoldásokkal is elérhetik céljaikat – egyre több helyen.

Például a mobilbankolásnak köszönhetően nem kell bankba menni, az online vásárlással elkerülhetőek a zsúfolt üzletek, az eHealth pedig lehetővé teszi, hogy a közeljövőben már az orvosi rendelőbe sem feltétlenül kell mindig személyesen elvánszorogni. De vajon helyettesíthetik-e a mobilalkalmazások az edzőtermet? Az egyik amerikai cég azt reméli, hogy fejlesztésük segítségével átformálhatják a fitneszpiacot.

A Fitnet elnevezésű alkalmazás egyesíti a biometrikus szenzorokat, az edzést és az online közösségi élményeket. Az ötlet mögött álló cég újabb alkalmazása, a Fitnet Script pedig kifejezetten az oktatók számára készült, az oldalukra a vendégek 5 perces videókat tölthetnek fel.

Az applikáció különlegessége, hogy a mobilkészülékkel összekapcsolt biometrikus érzékelővel ténylegesen mérhető a felhasználó teljesítménye, aki így olyan közvetlen visszajelzéseket kap, mintha személyi edzővel dolgozna.

A Fitnet Script oldalán a szakemberek saját profilt hozhatnak létre, egyéni videókat készíthetnek, nyomon követhetik és összeállíthatják a vendégeik edzéstervét, ellenőrizhetik a fejlődésüket és a belső üzeneteken keresztül motiválhatják őket.

Az üzleti cél itt is az, hogy az újítással az edzők tovább tudják fejleszteni a fitnesztermüket, növeljék az ügyfelek számát. A piaci előnyöket ígérő többletszolgáltatás pedig az M2M-hez kapcsolható, hiszen az eszközök közötti valós idejű adatküldéssel a szakemberek folyamatosan, távolról is tarthatják a kapcsolatot a vendégekkel, így segítve őket az edzésben és a kitűzött eredmények elérésében.

Forrás: Connected World