IoT-projekteken is dolgozhatnak az egyetemisták

IoT-projekteken is dolgozhatnak az egyetemisták

IoT-projekteken is dolgozhatnak az egyetemisták

közszolgáltatás

1 perc

Stratégiai partnerséget kötött az Óbudai Egyetem és az SAP Hungary Kft.

A megállapodás alapján az egyetem és a szoftvercég kölcsönösen segítik egymást a minőségi oktatás fenntartása, a hallgatók karriercéljai és a kutatás-fejlesztés terén.

Az elképzelések szerint megnyitják gyakorlati helyszínül az SAP hazai fejlesztési központját az egyetemi hallgatók számára. Az informatika iránt érdeklődőknek továbbá workshopokat szerveznek, ahol egyebek közt a hatékony munkakereséssel és a legújabb üzleti trendekkel is megismerkedhetnek. A szoftvercég egyúttal lehetőséget ad, hogy ipari, nagyüzemi tapasztalatokra tudjanak szert tenni az oktatók, és saját szakembereit szintén biztosítja a magas szintű oktatás fenntartásához.

Az egyetem és a vállalat közös innovációs projekteket is megvalósítana az informatika legnépszerűbb területein: úgymint a big data, a mobilitás, a felhő, a felhasználói élmény és a dolgok internete (IoT).

Fodor János rektor kiemelte: az Óbudai Egyetem magas szintű gyakorlatorientált képzéseit ez a megállapodás a jövőben tovább erősíti, és ez sokat jelenthet a pályakezdők elhelyezkedési esélyein.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint a stratégiai partnerség példaértékű a gazdaság és a felsőoktatás között. Reményei szerint több más, neves felsőoktatási intézmény is szorosabbra fűzi együttműködését a piaci szereplőkkel, hiszen így biztosítható, hogy a fiatalok választ tudjanak adni az olyan, Magyarország előtt álló kihívásra, mint a negyedik ipari forradalom.

A két fél a több éve meglévő, szoros kapcsolatát helyezte magasabb szintre a mostani megállapodással. Az Óbudai Egyetem tagja az SAP University Alliances Programnak.