Időjós technológia Franciaországból

Időjós technológia Franciaországból

Időjós technológia Franciaországból

közszolgáltatás

2 perc

A WEZR segítségével nemcsak személyre szabott, hanem a korábbiaknál pontosabb időjárási adatokat kaphat, mindezt egy apró és észrevétlen érzékelő jóvoltából.

Eddig is könnyen lehetett okostelefonon keresztül tájékozódni az időjárásról, de a különböző általános alkalmazások hátránya, hogy nem érzékelik a pillanatnyi viszonyokat. Így sok valakivel előfordulhat, hogy valamilyen kinti tevékenységet tervez, és bár az interneten vagy a tévében elhangzó előrejelzés napos időt jósolt, de épp az ellenkezője valósul meg.

A WEZR valós időben frissül, és a rendszerében látni lehet, hogy például egy biciklitúrán milyen lesz az idő a domb mögött 10 perc vagy 2-3 óra múlva, így sokkal könnyebbé válik a tervezés.

Vezeték nélküli adatgyűjtés

Vágjon zsebre egy meteorológust!

Ha otthon szeretné a tulajdonos használni, elég letöltenie és elindítania a kapcsolódó applikációt, és a térkép bármely pontjára kattintva megnézheti a meteorológiával kapcsolatos információkat az adott helyen. 

Külső helyszínen a szenzor könnyedén ráerősíthető a hátizsákra vagy a kabátra, az eszköz ugyanis mindössze 70 gramm és 50 milliméter az átmérője. Innentől kezdve ugyanúgy a csatlakozó telefon szolgál a pillanatnyi pozícióra vonatkozó adatokkal.

Hogyan éri el a pontosságot?

A WEZR képes leolvasni a levegő nedvességtartalmát, a légnyomást és a hőmérsékletet. A mérőegység ezeket az adatokat Bluetooth-on keresztül juttatja el a csatlakoztatott mobilra, amely továbbítja az információkat egy felhőalapú szolgáltatásba. A rendszer analizálja a kapott adatokat, összeveti a klasszikus előrejelzésekkel, a felhasználóhoz pedig az egyedi, személyre szabott eredmény jut csak el. 

A legtöbb időjárás-előrejelző alkalmazás a globális adatokat használja, ezért mondhatnak mást, mint ami a helyi időjárás. Ezt a megoldást pontosítaná több hasonló okoseszköz is. A felhőben tárolt információ azt is jelenti, hogy minél többen használják az adott szenzort, annál pontosabb előrejelzéseket állít össze a program.

A WEZR-alapítók Kickstarter-kampánya még tavaly májusban sikertelenül zárult, azonban a honlapjuk alapján úgy tűnik, nem adják fel. Ősszel is még lelkesen nyilatkoztak francia hírportáloknak, pár hónapja pedig újabb fejlesztőket kerestek.