Az okosórákra a divattervezők is rákattannak

Kapcsolódó cikkek

Az okosórákra a divattervezők is rákattannak

Az okosórákra a divattervezők is rákattannak

kereskedelem

2 perc

A Marc Jacobs neve alatt futó márka csatlakoztatott órával is gyarapította kínálatát.

A tervezésnél a korábbi – Riley Hybrid Smartwatch névre keresztelt – darabot vették alapul, a Riley Touchscreen Smartwatch azonban teljes egészében a Wear operációs rendszerrel működik. A divatcég első érintőképernyős időmérője nyáron debütált.

Az 1,19 hüvelyk (nagyjából 3 centiméter) átmérőjű AMOLED érintőképernyővel és masszív foglalattal gyártott eszköz oldalán a hagyományos órák „felhúzógombjához” megtévesztően hasonló irányítópanel található.

A beépített Qualcomm Snapdragon Wear 2100 processzornak és a Google virtuális asszisztensének köszönhetően viszont korántsem tradicionális darabról van szó. Ez utóbbi funkció viszont csak egy Android- vagy iOS-eszközhöz csatlakoztatva működik.

Az óra egy feltöltéssel maximum 24 órán keresztül képes működni – ebben jóval „alulmúlja” elődjét, amelynek akkumulátora akár hat hónapos igénybevételt is bír. A Wear OS operációs rendszernek köszönhetően az eszköz viselője zenét hallgathat, fogadhatja értesítéseit, és közvetlenül az óráról „társaloghat” a Google asszisztenssel.

Hangulathoz illő előlap

A korábbi hibrid darabokhoz képest eltérés, hogy a modell színes, változtatható kijelzővel rendelkezik, viselője 72-féle előlapból választhatja ki a kedvéhez illőt.

Az új darab háromféle változatban érhető el: teljesen fekete, rózsaarany-szürke, valamint arany-fehér variációk közül lehet választani. Ugyanakkor a szilikon óraszíjak tetszés szerint variálhatók, hiszen a márka kínálatában számos ilyen érhető el, így a gyártó szerint több mint ezerféle egyedi típus alakítható ki.

Forrás: