Mi az a loneta és milyen szerepe van a lakberendezésben?

Kapcsolódó cikkek

Mi az a loneta és milyen szerepe van a lakberendezésben?

Mi az a loneta és milyen szerepe van a lakberendezés világában?

kereskedelem

1 perc

Amikor változás előtt állunk, az gyakran azzal jár, hogy a környezetünket is átalakítjuk. Ez azért is fontos, mert mindenki hatékonyabban dolgozik egy kellőképpen inspiráló és motiváló környezetben. A lakberendezési magazinokban rengeteg trendről olvashatunk, de talán még te sem találkoztál a loneta kifejezéssel.

A következő cikkben most megtudhatod, hogy milyen anyaggal van dolgod, és hogyan hasznosíthatod otthonodban. Tarts velem!

Mi az a loneta?

A loneta nem más, mint egy kevertszálas, közepes vastagságú anyag, ami tartós megoldásnak bizonyult. Az ellenálló anyagnak nemcsak a színtartóssága tökéletes, de bolyhosodásra sem igazán hajlamos, ami miatt biztosan bekerül az 5 kedvenc szövetünk közé. A Csipke Csodái méteráru webáruház lakástextiljei között sokféle darabbal találkozhatsz, így a loneta mellett más díszítőelemekkel is gyarapíthatod a “textiltáradat”.

De miben más a loneta? Ez az anyag nagyon könnyen kezelhető, vasalható, nem gyűrődik össze és az otthonunk valamennyi pontját dekorálhatjuk vele. Napjainkban rengeteg minta áll a rendelkezésünkre, így a felnőttek és a gyerekek világa egyaránt színesebbé tehető egy kis lonetával. De mégis hogyan?

Loneta a lakás különböző helyiségeiben

Kezdjük a nappalival, mivel a legtöbben talán itt szeretnek dekorálni. Lonetából készülhet például sötétítő függöny, de díszpárnahuzatként egyaránt hasznosíthatjuk. 

A hálóban is megvan a maga szerepe, ugyanis kiváló ágyneműhuzat lehet belőle, köszönhetően 80%-os pamuttartalmának. 

A konyhában szintén jól mutat. Nem is gondolnánk, de vízlepergető változatban ugyancsak beszerezhető, tehát terítő, alátét, futó, ülőpárna, edényfogó, kötény vagy konyharuha is készülhet belőle.

A gyerekszobába gyönyörű kiegészítőket kreálhatunk; párna, függöny, tároló, ágytakaró és játék is jöhet, persze kizárólag a gyermekünk stílusában!

Végül, de nem utolsósorban a kerti bútorokra egyaránt készülhet huzat vagy párna, sőt, akár a kutyánk vagy cicánk fekhelyének megalkotásához is felhasználhatjuk. 

A lonetában rejlő lehetőségek 

A loneta tehát gyakorlatilag minden helyiségben megállja a helyét, és alkalmazásának csupán a képzeletünk szab határt. Egy megbízható és strapabíró anyagról beszélünk, amelyből hátizsák, bevásárlótáska, telefontok, pénztárca, zsebkendőtartó és egyéb kiegészítők készülhetnek. 

A loneta utat nyit egy stílusosabb és környezetbarátabb élet felé, arról nem is beszélve, hogy tökéletes ajándékcsomagokat állíthatunk össze segítségével. A saját készítésű darabok még különlegesebb hatást érhetnek el.

A loneta tényleg egy olyan univerzális anyag, amely többféle módon igénybe vehető: alkothatunk vele használati tárgyakat, de a dekorálásban egyaránt a segítségünkre lehet. Ha kedvet kaptál a lonetához, akkor ne habozz elkészíteni személyes tárgyaidat!