Így teheti hatékonyabbá az értékesítést az M2M

Így teheti hatékonyabbá az értékesítést az M2M

Így teheti hatékonyabbá az értékesítést az M2M

kereskedelem

2 perc

A machine-to-machine felhasználási módjai szinte végtelenek – a kereskedelemben is. A gépek közötti technológia új, innovatív és költséghatékony módon közelíti meg az értékesítést. Íme, néhány terület, ahol már bizonyított.

Intelligens automaták

Az étel- és italautomaták kényelmes vásárlási alternatívát kínálnak, ám igen körülményes koordinálni a feltöltésüket. Az M2M-fejlesztésű "intelligens" készülékek azonban webes kapcsolaton keresztül jelzik, ha valamelyik termékből kifogyott a készlet.

Emellett az okos berendezések és szenzoraik képesek arra, hogy mérjék a vásárlói szokásokat, de akár azt is könnyedén megoldják, hogy a kijelzőn látható árak egy központi rendszeren keresztül gombnyomásra megváltozzanak.

M2M-kapcsolat biztosítja az összeköttetést az online pénztárgépek és a NAV között, de szintén ilyen technológiát használ akkor is, amikor bankkártyával fizet egy taxiban.Hatékonyabb logisztika

Az árukezelésre ma már számos új eszköz és M2M-alapú alkalmazás létezik, amelyekkel az üzemeltetők valós időben értesülnek arról, hogy adott termékből mennyi van még az automatában. Így gyorsabban és hatékonyabban szervezhetik meg a feltöltés logisztikáját, ami időben, munkaerőben és költségekben is megtakarítást jelenthet a cégek számára.

POS-terminálok

A kereskedelemben az M2M-megoldások egyik legelterjedtebb eszközének számítanak a kártyaelfogadó Point of Sale terminálok. Például a gépek közötti kommunikáció teszi lehetővé a kártyás fizetést a különböző automatáknál a parkolóházakban vagy a vonat- és a buszjegyek megvásárlásánál is.