Egy szempillantás is elég az éttermi számla kifizetéséhez

Kapcsolódó cikkek

Egy szempillantás is elég az éttermi számla kifizetéséhez

Ilyen az igazán gyors étterem: egy szempillantás is elég a fizetéshez

kereskedelem

1 perc

A szentpétervári Kio Kuhnya étteremlánc vendégei mostantól speciális, úgynevezett biometrikus pay-with-a-glance technológiát használó terminálokon egyenlíthetik ki az elfogyasztott étel és ital árát.

A felhasználók miután az applikáción keresztül regisztráltak a szolgáltatásra, elmentik a rendszerbe arcuk biometrikus adatait, a létrehozott fiókot pedig bankkártyájukhoz rendelik.

Innentől kezdve az érintésmentes fizetéshez sem okostelefonra, sem kártyára nincs szükség, csak belenéznek az étteremi terminálok kamerájába.

A rendszert az orosz VTB bank és a Visa fejlesztette, és a szintén orosz technológiaszolgáltató O.Vision cég O.Pay megoldását használja. Ennek azonosító algoritmusa nagyjából 100 egyedi paramétert elemez.

Annak érdekében, hogy a szolgáltatás megbízhatóan működjön, több mint egy millió ember biometrikus regisztrációjának adatain tesztelték, emelte ki a Visa.  

A kártyacég beszámolója szerint a rendszer a folyamat különböző lépésein kevesebb mint egy másodperc alatt megy végig. Eközben azonosítja az ügyfelet, megvizsgálja az arc hitelességét, és dönt a fizetés engedélyezéséről. 

Forrás: