Mit várhatunk a jövőben a bitcointól és társaitól?

Kapcsolódó cikkek

Mit várhatunk a jövőben a bitcointól és társaitól?

Mit várhatunk a jövőben a bitcointól és társaitól?

IoT Podcast

1 perc

A pénzügyi szektor mellett például a gyártástechnológia is sokat profitálhat a blokklánc megoldásokból.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A blockchain technológia néhány éves, elsősorban a bitcoin nevű virtuális deviza óta ismerjük. Kezdetben sokan ódzkodtak tőle, ám mára komoly lehetőségként tekintenek rá a különböző iparágak. Farkas Gábor, a PwC Magyarország szakértője az M2M Zóna műsorában ismertette a témában folytatott globális kutatásuk eredményét.

A megkérdezettek 46%-a szerint jelenleg a pénzügyi szolgáltatási szektor számít a blockchain szempontjából a vezető iparágnak, míg 41%-uk szerint ez a közeljövőben is így lesz. A válaszadók véleménye alapján a következő években a növekvő potenciállal rendelkező ágazatok közé tartozik az energia- és közműszektor, az egészségügy, valamint a gyáripar is.

Farkas Gábor kérdésre válaszolva elmondta: a gyártástechnológia területén az optimalizálásnak van nagy jelentősége. Ahhoz, hogy az ellátási láncok rövidülni tudjanak, a beszállítói kapcsolatok javuljanak, és gyorsabban, pontosabban, költséghatékonyabban jussanak el a gyártókhoz az alapanyagok, abban sokat segíthet a blokklánc is.

Pontosan ez a lényege a fejlesztésnek, hogy mindenki által hozzáférhető, látható, de mégis megőrzi az üzleti titkokat. Például azokat a bizalmas információkat, amelyeket a jelenlegi tranzakciós modellekben csak úgy tudtak megőrizni a felek, hogy egymástól elzárt beszállítói láncolatokat tartottak fent.

További részletekért hallgassa meg a Trend FM műsorát!