Kürt Akadémia: fókuszban az ipari automatizálás jövője

Kapcsolódó cikkek

Kürt Akadémia: fókuszban az ipari automatizálás jövője

Kürt Akadémia: fókuszban az ipari automatizálás jövője

gyártás

1 perc

A következő, február 11-i meetup rendezvényen az előadók a legfontosabb ipari trendeket mutatják be, legyen az az ipari robotika, a virtuális valóság vagy a prediktív karbantartás.

Az ipar aránya a bruttó hazai termékben jelenleg 23% körül van, és ha az ebben működő cégek versenyképessége csökken, akkor azt az egész gazdaság megérzi.

Az ágazat vállalatai ugyanakkor komoly problémákról számolnak be. A munkaerőhiány mellett folyamatosan drágulnak a munkabérek, és sokszor az alacsony hozzáadott értékű termékek készülnek idehaza, vagyis egyre nagyobb présbe kerülnek a cégek.

A meetup időpontja: 2020.02.11., kedd 19 óra. Helyszín: CEU – 1051 Budapest, Nádor utca 15. A rendezvényről további információk itt találhatók.

Mire számít a KUKA Robotics?

A KUKA több mint 120 éve a technikai innováció úttörője, jelenleg is az élvonalban található az intelligens automatizálási megoldások és a robotika terén. Hogyan látja a KUKA a robotika jövőjét, hogyan fogjuk irányítani a gépeket? Milyen is lesz a jövő gyára? Erről tart előadást Grósz László, a cég kutatás-fejlesztési részlegvezetője.

Virtuális valósággal gyorsabb a betanítás

Az ipari vállalatok egyik legnagyobb problémája a gyártás szüneteltetése a munkaerő betanítása miatt, de az is komoly gondot okoz, ha a hiányos betanításból meghibásodások adódnak. Ebben segíthet a Virtual Reality Training. A Pix VR Training előadói – Balogh Réka, Jekler Balázs és Rácskay Zoltán – mesélnek a részletekről, egyúttal be is mutatják demóval a fejlesztésüket.

Tudjon előre a műszaki hibákról!

A harmadik nagy trend a prediktív, vagyis megelőző karbantartás. A Quantic cégtől Posta Attila mutatja be, hol tart ez jelenleg Magyarországon, milyen üzleti előnyei vannak. Arról is szó lesz, hogy melyek a legfrissebb tech megoldások, és milyen szervezeti változásokat kell lekövetniük a társaságoknak.