Intelligens otthonok: kompatibilis megoldások kellenek

Intelligens otthonok: kompatibilis megoldások kellenek

Intelligens otthonok: kompatibilis megoldások kellenek

gyártás

1 perc

A Summit Tech a barcelonai MWC-n (Mobile World Congress) mutatta be új RCS-alapú (Rich Communication Suite) otthoni kommunikációs megoldásait, hozzájárulva ezzel a 2019-ig 16,4 milliárd dollárra becsült automatizálási piac terjeszkedéséhez.

A legnagyobb probléma a hasonló típusú rendszerekkel eddig az úgynevezett vendor lock-in jelenség volt, ami azt jelenti, hogy a felhasználók a gyártótól való függőség miatt nehezen tudnak váltani egyik termékről vagy szolgáltatóról a másikra. Az új rendszer viszont kompatibilis lesz az összes jelentősebb sztenderddel, beleértve a ZigBee-t, a Z-Wave-et, a Bluetooth-t vagy a WiFi-t.

A felhasználó telefonja automatikusan felismeri majd az új alkalmazáshoz kapcsolódó eszközt, így a szükséges adatok azonnal láthatóvá válnak. A CentraLite Systems-szel együttműködve a Summit Tech be is mutatja majd a megfelelő használatot. Jimmy Busby, a CentraLite vezérigazgatója szerint az intelligens felügyeleti és ellenőrzési rendszerek nagyban megkönnyítik az emberek életét.

Alido Di Giovanni, a Summit Tech elnöke pedig elmondta: a fogyasztók a csatlakoztatott világban is egyszerű használatot szeretnének, nem olyan szolgáltatásokat, ahol a kapcsolódó alkalmazások egymással nem kompatibilisek. A RCS-alapú rendszer nemcsak a felhasználók számára jár majd sok előnnyel, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók új utakra léphessenek.

Forrás: M2M Now