Hódítanak a viselhető eszközök

Hódítanak a viselhető eszközök

Hódítanak a viselhető eszközök

gyártás

2 perc

Már-már zavarba ejtő mennyiségű viselhető eszköz árasztja el a piacot. Nap mint nap új készülékek kerülnek a forgalomba, a felhasználók pedig egyre inkább nyitottak az újításokra, de sokszor eltévednek az új fejlesztések rengetegében.

A vancouveri székhelyű, ipari megoldásokkal foglalkozó Vandrico Inc. és a Deloitte globális számviteli és tanácsadó cég a közelmúltban összeállt, hogy közösen kidolgozzon egy viselhető technológiai adatbázist. Céljuk, hogy egy jól átlátható rendszerben gyűjtsék össze a rengeteg kütyüt, és ezzel is segítsenek a vásárlóknak a döntéshozásban.

Az adatbázis jelenleg 306 vállalat 442 eszközét tartalmazza, ezek között szerepelnek okosórák, intelligens ruházati termékek és fitneszkiegészítők is. „Az egész világon észrevehető jelenség, hogy a munkáltatók egyebek közt a dolgozók biztonságát is garantálhatják egy-egy viselhető kiegészítővel, ezért ösztönzik azok használatát” – mondta Gonzalo Tudela, a Vandrico vezérigazgatója.

A listában testrész szerint csoportosították a készülékeket, így vannak olyanok, amelyeket nyakra, mellkasra, fejre, karra, csuklóra vagy éppen a lábra kell rögzíteni. A két cég arra törekszik, hogy az adatbázist 700 tételre bővítsék 2016 végére.

Lendületes növekedés a piacon

A Gartner kutatása szerint a viselhető eszközökre épülő szektor több mint 28 milliárd dollár bevételt termelhet 2016-ban, ami 18,4 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Ennek a növekedésnek legnagyobb részét az okosórák tehetik ki.

Sportolásra buzdít a legtöbb okoskütyü

„Az összes testmozgással, fitnesszel kapcsolatos hordható eszköz közül várhatóan ezeknek lesz a termékkategórián belül olyan sikere, hogy fenntartható lehet az átlagos kiskereskedelmi ár az elkövetkező néhány évben” – véli Angela McIntyre kutatásvezető.

„A versenyfutók, kerékpárosok és a búvárok ugyanakkor a sportórákat választják az intelligens órák helyett, mert a felhasználói felület, a képességek és a tartósság alapján ezek az ő igényeikre szabottak” – tette hozzá a szakértő. 

Forrás: ReadWrite.com