Felpörgeti az irodát az okosnyomtató

Felpörgeti az irodát az okosnyomtató

Felpörgeti az irodát az okosnyomtató

gyártás

2 perc

Az intelligens eszközök új generációjának segítségével az üzemeltetési és a karbantartási költségek is csökkenthetők, a munka hatékonysága pedig növekedhet.

A távolról vezérelhető nyomtatók újratöltése már nem jelent problémát, de egyszerűen megoldható az aktuális állás leolvasása és a távdiagnosztika is. Mindez pedig hozzájárulhat a termelékenység növeléséhez, és megkönnyíti a munkavégzést, hiszen az okosnyomtató figyelmeztetést küld, ha karbantartásra van szükség, vagy ha kifogyófélben van a tinta, így az utánpótlás még időben megrendelhető.

Okosasztal segít, hogy a munka hőse legyen

Az úgynevezett MPS-technológia (managed print services, azaz irányított nyomtatási szolgáltatások) alapját a gépek proaktív kezelése és automatizált ellenőrzése adja, ezt a típusú megoldást jelenleg is sok helyen használják. A  gyártók között ugyanakkor még nincsenek egységes szabványok, így az MPS-szolgáltatók kénytelenek kombinálni az egymástól eltérő eszközöket, vagy pedig olyan speciális megoldást kell találniuk, amely képes nyomon követni és ellenőrizni a különféle eszközflották használatára és állapotára vonatkozó adatokat.

A helyzeten vélhetően nagyban javíthatnának az olyan érzékelők, amelyek típustól függetlenül minden nyomtató esetén használhatók lennének. A legtöbb készülék hardvere mára már kapcsolódik valamilyen felhőalapú szolgáltatáshoz, ami jobb dokumentumfeldolgozást tesz lehetővé, a megfelelő hálózati technológia és szenzorok segítségével pedig a vállalkozások valós idejű információkhoz juthatnának a kritikusnak számító adatok tekintetében.

Ezzel elkerülhetők lennének a sokszor felesleges, „rutin” karbantartási munkálatok, hiszen távoli ellenőrzéssel és elemzéssel minden probléma azonosítható lenne még azelőtt, hogy a hibák negatívan érintenék az üzletmenetet. Ezzel párhuzamosan pedig csökkenne az eszközök leállási ideje is, mivel bizonyos javításokat pedig távolról is el lehetne végezni, így a szakemberek is hatékonyabban oszthatnák be munkaidejüket.

Továbbá a valós idejű adatokra alapozva az energiahatékonyság is növelhető, és környezetkímélőbb megoldások születhetnének. Például távolról is kímélő üzemmódba lehetne kapcsolni a gépeket, vagy akár teljesen le is lehetne kapcsolni azokat, amikor éppen nincs szükség a használatukra. 

Forrás: ReadWrite.com