Dolgozzon, mint egy robot! Íme, a tech-dopping a cégeknek

Kapcsolódó cikkek

Dolgozzon, mint egy robot! Íme, a tech-dopping a cégeknek

Dolgozzon, mint egy robot! Íme, a tech-dopping a cégeknek

gyártás

4 perc

A CLOi SuitBot az LG első emberközpontú robotja, amelyet egészségügyi és ipari felhasználásra terveztek.

A dél-koreai vállalat az augusztus 31-én kezdődő IFA szakkiállításon mutatja be első viselhető robotját. Az LG korábban bejelentett fejlesztéseivel ellentétben a CLOi SuitBot nem reptéri és szállodai várótermekben navigálja a vendégeket, hanem a használó lábának nyújt segítséget. Az alsó végtag nagyobb mozgékonyságát és erőkifejtését teszi lehetővé – írta a Computerworld.

A mesterséges külső váz (exoskeleton) az emberi testet magába foglaló teherhordó-helyváltoztató szerkezet.

Tavaly a cég egy olyan startupba fektetett, melynek célja, hogy a viselhető robotok fejlesztésével felülmúlja az emberi test hétköznapi korlátait. A CLOi SuitBot fejlesztését így már az SG Robotics céggel közösen végezték. A startup elsősorban viselhető robotokat fejleszt mozgássérültek, így például lábbénulásban és ideg-izom kapcsolati rendellenességekben szenvedő betegek számára.

A viselhető szerkezet a 2018-as CES világkiállításon bemutatott bármely LG segítő robottal összekapcsolható, ezáltal egy intelligens munkahelyi hálózat része lehet például a feldolgozóiparban vagy logisztikában.

Jön a robotinvázió?

A fejlesztések természetesen más szegmensben is gőzerővel zajlanak. Az LG Electronics júliusban jelentette be, hogy megvalósította első tengerentúli befektetését a robotika területén. Új partnere, az amerikai Bossa Nova Robotics a kereskedelmi szektorban kínál intelligens megoldásokat.

Korábban pedig négy dél-koreai társaságba invesztáltak: ezek a cégek az Acryl, a már említett SG Robotics, a Robotis és a Robostar. A cégekről részletesen itt olvashat.