A gipszkarton ideális építési alapanyag

Kapcsolódó cikkek

A gipszkarton ideális építési alapanyag

A gipszkarton ideális építési alapanyag

gyártás

1 perc

Persze nem mindenhez felel meg, de a címben megfogalmazott állítás bizony számos szempontból megállja a helyét, hiszen a gipszkarton kiváló ár-érték arányú és könnyen kezelhető anyag, amelyből nagyon sokféle dolgot elkészíthetünk.

Gondolkodjunk rendszerben!

A Józan Kft. gipszkarton profiljainak alkalmazásával megfelelő elemeket biztosítunk ahhoz, hogy a lemezek felhasználásával tökéletes álmennyezet, előtétfal vagy akár tetőtérbeépítés készüljön.

Hiszen az egyik legfontosabb feladat, ha bármilyen kivitelezésről van szó, az az, hogy a rögzítés mind a felhasználás módjának, mind az alkalmazott anyagoknak, valamint a módszereknek megfelelően valósuljon meg. Ez az egyetlen módja annak, hogy megfelelő, igényes, valamint hosszú élettartamú munkák valósulhassanak meg.

Szerencsére a gipszkarton profilok rendkívül megkönnyítik a helyzetünket, amennyiben a lapokra esett a választásunk az adott feladathoz. Hiszen ezek az elemek komplett szisztémát alkotnak, s belőlük könnyen megvalósítható az ideális tartószerkezet, akár egy válaszfal, akár egy álmennyezet kialakítása a célunk.

Az egyes modulokat eltérő betűjelek jelölik, illetve a nevük is sokat elárul arról, hogy hogyan és mikor érdemes éppen őket választani. Ennek megfelelően találkozunk álmennyezeti, válaszfal profilokkal, illetve függőleges vagy vízszintes alkalmazáshoz megfelelő elemekkel is. Szintén beszédes a tartó-, a kezdő- és a lezáróprofil elnevezés. Bizonytalanság esetén nézzük meg a termék leírását, vagy kérdezzünk meg hozzáértő szakembert, esetleg értékesítőt!

Persze a profilokat is valahogyan a falakhoz kell illeszteni!

Éppen ezért fontos, hogy gondoljunk a többi rögzítőelemre is, amelyre szükségünk lehet a munka során. Ilyenek lesznek a különféle függesztők, élvédők és kiegészítőelemek is, de a legalapvetőbb arról gondoskodni, hogy csavarok és dübelek szempontjából is alaposan fel legyünk szerelkezve.

Gondoljunk arra is, hogy mivel és hogyan dolgozunk!

Mivel a gipszkarton olyan anyag, amely nem igényel konkrét szakértelmet vagy különösebb hozzáértést, ellenben egyszerűen vágható, könnyen kezelhető, valamint a rögzítés és kivitelezés módja is érthető és átlátható, ezért nagyon sokan vágnak bele a kihívást jelentő feladatba, azaz az elképzelés megvalósításába.

Attól azonban még, hogy valami kihívás, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem is lehet teljesíteni. Mindössze körültekintőnek, felkészültnek és kitartónak kell lennünk.

Az elsőhöz fontos átgondolni, hogy mi mindenre lesz szükségünk, s figyelni kell arra is, hogy eszközök, öltözet, esetleg takarófólia is rendelkezésünkre álljon majd, hiszen a munkát nem szerencsés félúton abbahagyni. A felkészülésben segíthetnek a barkácsolós videók, a kitartásunkra pedig pontosan a feladat elvégzése során lelhetünk rá. Kalandra fel!