A Big Datával is nyerhetnek a gyártók

A Big Datával is nyerhetnek a gyártók

A Big Datával is nyerhetnek a gyártók

gyártás

1 perc

A Nagy Adat és az Internet of Things új időszámítást hozhat a gyártói szektorban, és tehermentesítheti a cégeket.

A becslések alapján a Big Data jelentős, 57 milliárd font összegű, miközben a Dolgok Internete 27 milliárd fontnyi tőkeinjekciót jelenthet a brit gyártói szektorban a 2020-ig hátralévő években. 

A vártnál is nagyobb lehet a nyereség a Big Datából

Ez elsősorban az iparágban tevékenykedő vállalatok sokszínűségére vezethető vissza, valamint arra, hogy számtalan olyan terület létezik, ahol számottevően javítani lehet a hatékonyságot, az előnyök eléggé széles spektrumon mozognak. Idővel a szektorban előrelépést lehet majd elérni az ellátási csatornák, illetve az ügyfélkapcsolatok kezelése terén. 

Vegyük például azt az esetet, amikor egy adott cég egyik ügyfele darukat szállít kikötőkbe és gyárakba. Hogyha valaki elemzi a gépekben elhelyezett szenzorok által összegyűjtött adatokat, akkor már jó előre meg lehet jósolni, mikor válik szükségessé a daru javítása és karbantartása. Ezáltal meg lehet hosszabbítani a gépek élettartamát, csökkennek a javítási költségek, ráadásul folyamatosan gondoskodni lehet a cserealkatrészek beszerzéséről. 

A növekedés útjában álló akadályok 

Azzal már régóta tisztában vannak a vállalati döntéshozók, hogy az innovatív megoldások elterjedése a megfelelően képzett adatfeldolgozó szakemberek nélkül elképzelhetetlen. Szerencsére azonban a modern technológia lehetővé tette, hogy az összegyűjtött adatokat olyan módon is meg lehessen jeleníteni, hogy azokat ne csupán egy szakértő tudja értelmezni, az eredmények pedig könnyen érthetőek legyenek. 

Tehát a Big Data és a Dolgok Internetének elterjedéséhez a vállalatok vezetőinek egy olyan üzleti kultúrát is meg kell meghonosítaniuk a szervezetükön belül, amely sokkal inkább az adatokra épül, mint jelenleg.  

Forrás: IoT Now