Íme, a harmadik generációs termosztát

Íme, a harmadik generációs termosztát

Íme, a harmadik generációs termosztát

energia

3 perc

A Nest termékei a legnépszerűbbnek számítanak az okosotthon-megoldások között. Intelligens termosztátjuk vadonatúj külsőt és további funkciókat kapott.

Most, hogy a Nest termékei már négy éve a piacon vannak, komoly eredményeket mutathatnak fel, így harmadik generációs termosztátjaik a vásárlók részéről még nagyobb bizalmat kaphatnak, mint a korábbi termékek.

Önmagáért fizet

A készülék egyik legnagyobb előnye, hogy segítségével érezhetően csökkenthető a fűtésszámla. Az okos és tanulásra képes fűtésvezérlő hosszú távon akár havonta 10-12 százalékot spórolhat a fűtés- és 15 százalékot a légkondicionálás miatti áramszámlán. Természetesen a megtakarítás mértékében az épületek hőszigetelése, energiagazdálkodása sem mellékes.

A Nest blog összegzése szerint eszközeik energiatakarékosságát jól érzékelteti, hogy négy év alatt négymilliárd kWh energiafelhasználást spóroltak meg. 

A vállalat többi – szintén okosotthonokba készült – terméke összehangolt működéssel akár olyan vészhelyzetet is megakadályozhat, mint egy lakástűz, de a rendszer időben jelzést küld a kazán helytelen működéséről, amely az esetleges szénmonoxid-mérgezés miatt szintén rendkívül fontos funkció.

Kívül-belül újdonságok

Az eszköz harmadik generációja a korábbiakhoz képest keskenyebb dizájnt kapott, és sokkal világosabb, élesebb lett a kijelző. Ehhez tartozik egy új mozgásérzékelő funkció is, amely, ha mozgást érzékel a szobában, akkor kiírja a pontos időt vagy a legutóbb beállított hőmérsékletet.

A legfontosabb szoftveres újítás a már korábban említett kazánfigyelés, amely érzékeli, hogyha a fűtés indokolatlanul és gyakran kapcsol le. Ha például a kazán rendelkezik valamilyen belső túlmelegedés elleni rendszerrel, akkor a berendezés az eltömődött légszűrő miatt leállítja a működést. Ilyenkor a Nest vagy egy új légszűrő beszerzését, vagy szakértő kihívását tanácsolja.

Ezen túl az új külső sokkal több szenzort is rejt. A több szenzor pedig értelemszerűen azt eredményezi, hogy a termosztát sokkal pontosabban megtanulhatja a lakók szokásait, így például jobban kiismeri, hogy mikor milyen hőmérsékletre vágynak.