Szenzorok a vízkárok ellen

Szenzorok a vízkárok ellen

Szenzorok a vízkárok ellen

energia

1 perc

A csőtörés miatt és a természeti okokból bekövetkezett vízkár elhárítása bizony igencsak megterhelheti a pénztárcákat, ezek elkerülésében vagy a károk csökkentésében segíthetnek a vízérzékelő szenzorok.

A Cnet cikke hét készüléket is tesztelt. A Honeywell Lyric Leak and Freeze Detector WiFi-képes eszköz a hőmérsékletet és a páratartalmat is méri, valamint egy olyan kábel is tartozik hozzá, mely kiterjeszti a mérési tartományt. A hírportál tesztelője szerint fontos szempont lehet, hogy a termék nem vízálló, így ha a beázás tartósnak bizonyul, könnyen egyszer használatos darabbá válhat.

A D-Link Wi-Fi Water Sensor a középkategóriát képviseli. A készülék a lakás áramhálózatára csatlakozik, így akkumulátor sem szükséges hozzá. A szerkezet szintén WiFi-kompatibilis, és rendelkezik az előbb említett kiegészítő kábellel is. További előnye az IFTTT-kompatibilitás, ez azt jelenti, hogy az eszköz az alkalmazáshoz történő csatlakozásnak köszönhetően több száz más készülékkel és applikációval képes együttműködni.

A szintén középkategóriába sorolható Fibaro Flood Sensor háromteleszkópos szondája egyenetlen felületen is képes megfelelően működni, ráadásul ez vízálló, hangjelzéssel riaszt és billenésérzékelő szenzorának köszönhetően akkor is jelez, ha elmozdul a helyéről. Hátránya viszont, hogy kivitelezéséből adódóan közvetlenül az adott felületre kell ráhelyezni, gyakorlatilag az alján található három fémszondán áll, így előfordulhat, hogy pontatlan lesz a mérés.

Az Everspring és az Aeon Labs vonatkozó készülékei vezetékes szondák segítségével képesek a vízszint mérésére. A FortrezZ és a SmartThings szintén központi vezérlő segítségével működik, mindkettő könnyen telepíthető, hangjelzést viszont egyik sem ad.