Gyorsan tanul a Nest intelligens termosztátja

Gyorsan tanul a Nest intelligens termosztátja

Gyorsan tanul a Nest intelligens termosztátja

energia

2 perc

Kell is, hiszen a fűtésszabályozók a háztartásokban, irodákban felhasznált energia egy részéért szintén „felelősek”.

Az újgenerációs fűtésszabályozásnak köszönhetően a havi számlának akár a 30 százaléka is megspórolható. Természetesen ez az arány függ az ingatlan és a beépített rendszerek energiahatékonyságától is. Mindenesetre azzal nem lesz gond, hogy a termosztát feleslegesen fűti a lakást, csak azért, mert elfelejtették átállítani.

Megtanítható nekik, mikor mi a teendőjük!

A Nest okos készülékek „megfigyelik” az ott lakók napi ritmusát: mikor tartózkodnak otthon, mikor érnek haza, és ezzel összhangban indítják be vagy állítják le a fűtést. Felszerelés után elegendő néhány napig manuálisan beállítani a szabályozót, és ez idő alatt a Nest megtanulja, hogyan működhet a leghatékonyabban és legtakarékosabban a jövőben, de emellett figyeli az időjárás-előrejelzéseket is.

A szabályozó speciális szenzorokkal is rendelkezik. Ha az érzékelők inaktivitást észlelnek a lakásban, akkor automatikusan állítják be a kívánt hőmérsékletet. Természetesen az intelligens termosztát már távolról, okostelefonról is működtethető.

Segítségével tanulmányozhatóak az energiafogyasztási szokások, és az is megnézhető, hogy éppen milyen hőmérséklet van a házban. A termosztát kijelzőjén megjelenő kis zöld levél pedig azt jelenti, hogy éppen energiát spórol a lakástulajdonos.

Az intelligens otthonokban rejlő lehetőségeket mi sem mutatja jobban, hogy még év elején a Google 3,2 milliárd dollárt fizetett a Nestért, amely az okos termosztátok mellett például okos füstriasztókat is gyárt.