Ilyen lehetne a Vészhelyzet folytatása

Ilyen lehetne a Vészhelyzet folytatása

Ilyen lehetne a Vészhelyzet folytatása

egészség

3 perc

Bár a sorozat 2009-ben véget ért, de ha most forgatnák, valószínűleg Greene doktor utódja mellé a robotdokit is bevennék a csapatba.

Mit szólna ahhoz, ha az orvosát csak egy monitoron keresztül látná, körülbelül úgy, mint amikor ismerősökkel Skype-ol? Egyes amerikai és mexikói kórházakban ez a „távgyógyítás” már ma is elérhető.

A doktor és a páciens közötti online konzultáció első lépése, hogy a távvezérelt, embernagyságú berendezés felkeresi a beteget.  Ez a gyakorlatban úgy néz ki a videón, hogy a robot szépen végiggurul a kórházi folyosón, miközben a „fején” lévő kijelzőn az online kapcsolatban lévő doktor figyeli a folyosót, és mosolyog a szembejövőkre.

A készülék arra is képes, hogy az orvos – miközben hozzáfér a szükséges klinikai információhoz, leletekhez – távolról a helyszínen lévő asszisztens segítségével azonnali beavatkozást hajtson végre. Például ezzel a futurisztikus megoldással alapvető egészségügyi vizsgálatok is elvégezhetőek.      

Az RP-VITA az egészségügy minden területén használható: kezdve a szüléstől egészen az agyvérzés utókezeléséig. A készülék két vezető egészségipari társaság közös fejlesztése: egyrészt kombinálja az iRobot által fejlesztett legújabb navigációs és mobil technológiákat, illetve az InTouch Health távorvoslási és elektronikus egészségügyi innovációit.