Vigyázat, erre utaznak a trükkös csalók!

Kapcsolódó cikkek

Vigyázat, erre utaznak a trükkös csalók!

Vigyázat, erre utaznak a trükkös csalók!

biztonság

2 perc

A mai világban az utca emberének számos kiberbiztonsági veszéllyel kell szembenéznie. Ezek közé tartozik a social engineering, ami egy olyan támadási forma, amikor a kiszemelt áldozatot a mindennapi érintkezés technikáin keresztül tévesztik meg, ébresztenek bizalmat benne, és szerzik meg a személyes vagy akár üzleti adatait – emelte ki Sajó Péter, az EURO ONE Zrt. biztonsági üzletágának vezetője.

Hozzátette: a csalók számára leggyakrabban kétféleképpen lehetünk célpontok – mint magánember, akinek például a banki adatait szereznék meg, vagy mint munkavállaló, amikor a cégünk rendszereihez keresik a leggyengébb láncszemet.

„Az alapok mindenhol ugyanazok, a gépeket, gombokat még mindig az emberek kezelik. Tehát továbbra is az első és legfontosabb tényező, hogy az emberek tudatossági szintjén kell emelni a cégeknél, az ő oktatásukba, képzésükbe kell fektetni”.

Khell Bogdán a mesterséges intelligencia (AI) előretöréséről is kérdezte a szakértőt, de szó volt a magyar vállalatokat szintén támadó zsarolóvírusokról is, amelyek pillanatok alatt felülírhatják a „velünk ez nem történhet meg” teóriát.