Arcfelismerő funkciót kap a Huawei Mate 10 Lite

Kapcsolódó cikkek

Arcfelismerő funkciót kap a Huawei Mate 10 Lite

Arcfelismerő funkciót kap a Huawei Mate 10 Lite

biztonság

2 perc

Háromlépcsős azonosítás biztosítja, hogy a telefon kijelzőjét kizárólag a tulajdonosa oldhassa fel.

Arcfelismerés a gyakorlatban

Arcfelismerés: félelmetes technológia vagy a biztonság záloga?

A készülék az azonosításhoz a felhasználó által készített és a galériában tárolt fényképek alapján gyűjt információt tulajdonosa arcvonásairól. A készülék elölről, oldalról, magas vagy alacsony szögből is egyaránt könnyedén felismeri az arcvonásokat, és a másodperc töredéke alatt oldja fel a kijelzőt.

Az új funkció megkönnyíti a tulajdonosok számára a telefon kezelését, továbbá azt is kiválaszthatják, hogy arcképükkel vagy ujjlenyomatukkal szeretnék-e a kijelző bekapcsolni.

Alvás közben sincs mitől tartani

Az arcfelismerés folyamatát a Huawei háromlépcsős biztonsági intézkedései teszik igazán megbízhatóvá:

1. A tárhelyen található arcinformációkat a Qualcomm Snapdragon processzor biztonságos, TEE (Trusted Execution Environment) területe tárolja, ami chip-szintű védelmet nyújt az adatok számára. 

2. Az arcfelismerési algoritmus több mint ezer arcfelismerési pontot azonosít, biztosítva ezzel, hogy a készülék kizárólag a tulajdonosa arcvonásait ismerje fel, és csak az ő érzékelésekor oldja fel a képernyőt.  

3. A Mate 10 Lite arra is fel van készülve, ha a felhasználó telefonját illetéktelenek próbálják használatba venni. Az előlapi kamerák azt is meg tudják különböztetni, ha a készülékkel mások akarják felismertetni a felhasználót például alvás közben, vagy a róla készült 2D-s képet tartják az előlapi duál lencsék elé. Ezekben az esetekben a telefon képernyője zárva marad.

Az intelligens kijelző védelemnek köszönhetően korlátozhatjuk azt is, hogy milyen értesítések, tartalmak jelenhetnek meg a felhasználók számára feloldás előtt és után. Így privát üzeneteinket, telefonhívásainkat sem kell féltenünk, mert képernyő lezárt állapotában a kapott üzenetekből csak minimális információ jelenik meg, annak teljes tartalmát kizárólag az arra felhatalmazottak olvashatják el a feloldást követően. 

A frissítést várhatóan február végétől érhetik el a Huawei Mate 10 Lite felhasználói.