A munkahelyi biztonságot is javítja az IoT

Kapcsolódó cikkek

A munkahelyi biztonságot is javítja az IoT

A munkahelyi biztonságot is javítja az IoT

biztonság

1 perc

A valós időben adatot gyűjtő viselhető kiegészítők segítségével a balesetek egy részét időben el lehetne kerülni.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labor Organization, ILO) adatai szerint minden 15 másodpercben 151 munkavállalót ér munkahelyi baleset. Ez riasztóan magas szám, és talán még megdöbbentőbb, hogy a jelentések szerint világszinten évente 317 millió ember kerül a munkahelyén ugyan nem halálos, de mindenképpen kockázatot jelentő helyzetbe. A drámai adatok közé tartozik, hogy évente 321 ezren halnak meg a munkájuk során szerzett sérülés következtében.

Hogyan lesz hatékonyabb a jövő munkahelye?

Ramon T. Llamas, az amerikai International Data Corporation (IDC) mobilokkal és viselhető eszközökkel foglalkozó kutatója azon a véleményen van, hogy a veszélyes környezettel kapcsolatos információk átadásában komoly segítséget nyújthatnak az okosmegoldásokat (IoT) alkalmazó készülékek.

A technológia működésének középpontjában többnyire szenzorok állnak, melyek segítségével a műszakvezetők valós idejű biztonsági információkhoz juthatnak. A felügyelők figyelmeztetése után a dolgozók megfelelő lépéseket tehetnek, hogy elkerülhessék a veszélyes szituációkat. Ehhez természetesen arra is szükség van, hogy a munkáltatók alapvetően biztosítsanak minden feltételt, amelyek a biztonságos munkavégzéshez szükségesek.

Az IoT-készülékek és a hibrid megoldások segítségével monitorozhatóvá és továbbíthatóvá válnak a kritikus munkavédelmi információk, melyek a biometrikus adatokkal együtt hozzájárulhatnak a munkaadó által fizetett biztosítási díjak csökkenéséhez. Mindeközben a kritikusan fontos munkahelyi biztonság is tovább javulhat, így a cégek több szempontból is jól járnak, ha ilyen technológiába fektetnek.

Forrás: ReadWrite