Az adatgyűjtés fontossága a logisztikában

Az adatgyűjtés fontossága a logisztikában

Az adatgyűjtés fontossága a logisztikában

big data

1 perc

Az indiai Loginext új platformja nagyobb betekintést enged a szállítmányozással kapcsolatos információkba, ezzel pedig végső soron az okosvárosok kiépítését is segítheti.

A mumbaji vállalat egy SDK (szoftverfejlesztő csomag) segítségével teszi elérhetővé új logisztikai platformját, mely segítheti a logisztikai cégek és az e-kereskedelmi platformok munkáját, valamint jobbá teheti a vásárlói élményt. A megrendelőknek csak telepíteniük kell a helymeghatározó szoftvert a telefonjaikra, hogy monitorozni tudják saját helyzetüket, mozgásukat, a környezetükben lévő forgalmi helyzetet, illetve a becsült érkezési időt.

Logisztika újratöltve – Miben segíthet az okostechnológia?

A platform segítségével főleg a kisebb logisztikai cégek nyújthatnak professzionálisabb, pontosabb, hatékonyabb szolgáltatást, a program által biztosított közlekedési információk ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a cégek teljesítményének fejlesztésében és a piaci terjeszkedésben egyaránt. A technológiai korlátok és a magas árak miatt a kis szállítócégeknél gyakran hiányzik a rendszerszintű menedzsmenthez szükséges adatelemzés. 

Erre ugyan megoldást jelenthetne egy nagyobb anyavállalatba való integrálódás is, de egy ilyen együttműködés a másik oldalon korlátozhatja is a technológiai lehetőségeket. Például ezáltal a jövőben az anyavállalat szabhatja meg a feltételeket, akár azt is, hogy milyen szoftveres szolgáltatásokkal támogathatják a szállítmányozást.

A LogiNext folyamatos információgyűjtési szolgáltatásnak köszönhetően a cég ígérete szerint az elemzés is sokkal egyszerűbbé válik, aminek következtében a kis flottával rendelkező cégek is hatékonyan oszthatják el erőforrásaikat a különböző régiókban. 

Ezeken felül a program később fontos alapja lehet az okosvárosok fejlesztésének is. A hálózatba kötött világban a Big Datának óriási jelentősége lesz, ehhez a logisztikai cégek kiemelkedő mértékben tudnának hozzájárulni a begyűjtött információk továbbításával.

Forrás: ReadWrite