Okosautóhoz okostérkép jár

Kapcsolódó cikkek

Okosautóhoz okostérkép jár

Okosautóhoz okostérkép jár

autó

1 perc

A platformot várhatóan májusban mutatja be a TomTom és az MG India.

A helymeghatározás specialistájának számító TomTom (TOM2) nemrég jelentette be, hogy az MG Motor India a vállalatot kérte fel az MG Connected Car navigációs rendszereinek teljes körű kidolgozásához.

A TomTom úttörőnek számító újdonságának, az IQ Maps szolgáltatásnak is az MG India lesz a fő „promótere”. Az MG Connected Car működése ugyanis a többi között az intelligens térképen, a TomTom díjnyertes navigációs és útválasztást segítő szoftverén, valamint a valós idejű forgalmi szolgáltatásain alapul majd.

Az IQ Maps a mesterséges intelligencia használatával automatikusan képes frissíteni a térkép azon részeit, amelyek a lehető leginkább releváns útvonalat szolgáltatják a sofőr számára. Ennek a személyre szabott „megközelítési” módnak köszönhetően a térkép mindig naprakész anélkül, hogy külön „beavatkozásra” lenne szükség a vezető – vagy az autógyártó – részéről.

A program magától észleli a rendelkezésre álló frissítéseket, amiket automatikusan le is tölt és telepít a háttérben, az autó celluláris hálózatán keresztül anélkül, hogy megzavarná a navigációt.

Azoknál a gépkocsiknál, amelyek nem rendelkeznek mobilhálózati kapcsolattal, az otthoni WiFi-n keresztül oldható meg a letöltés, egyfajta „C-tervként” pedig okostelefonon keresztül – szintén a WiFi használatával – is megtehető mindez.

Antoine Saucier, a TomTom Automotive ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az IQ Maps kifejezetten a beágyazott rendszerhez lett kifejlesztve, így biztosítva a megbízható és pontos autós navigációt. Továbbá kifejtette, örömükre szolgál az MG Indiával történő együttműködés, és az, hogy a vállalat még azelőtt „lerántja a leplet” az új gépjármű csatlakoztatott technológiai platformjáról, mielőtt magát az autót bemutatnák. 

Forrás: