Amikor a növények megszólalnak

Amikor a növények megszólalnak

Amikor a növények megszólalnak

agrár

0 perc

Amatőr és profi kertészeknek is sokat segíthet, ha a növények az M2M segítségével „kommunikálnak” velük.

A Parrot Flower Power egy letört ágra hasonlító, földbe szúrható eszköz és egy okostelefonokra letölthető alkalmazás segítségével pontosan és részletesen tudja közvetíteni bármilyen szobanövény, de akár kerti növény igényeit.

A növényegészség-figyelő eszköz külön érzékelőkkel méri a föld nedvesség- és tápanyagtartalmát, a napfény erejét és a hőmérsékletet is. A telefonba beütött adatok alapján pedig ellenőrzi, hogy az adott növénynek miből mennyire van szüksége. Ha bármiből túl keveset (vagy épp túl sokat) mér, arról értesítést küld.

A múlté lehetnek azok az elhervadt virágok, amelyeket elfelejtettek locsolni, vagy azok, amelyeket az ablakban felejtettek a kánikulában vagy a zordabb időszakokban.

Nagy segítség ez azoknak, akik otthon rendre elhanyagolják a növényeiket, de nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a lehetőséget sem, amit ez a technológia a mezőgazdaságban is lehetővé tesz: ipari méretekben használva tovább növelheti a földek termékenységét, a munka hatékonyságát.

A visszajelzések alapján az eszköz tényleg működik, és jól érzékeli a problémákat, de vannak, akik úgy vélik, az alkalmazás egyelőre még gyerekcipőben jár, és még további fejlesztésre szorul. Az ára mindenesetre többszöröse a szobanövényekének.