Fertőtlenítés UV-C fénnyel a légkondicionálók segítségével

Fertőtlenítés UV-C fénnyel a légkondicionálók segítségével

Fertőtlenítés UV-C fénnyel a légkondicionálók segítségével

Üzleti Hírek

2 perc

Korunk egyik népbetegsége az allergia és ahhoz kapcsolódóan a légúti megbetegedések, fertőzések. Annyi minden száll már a levegőben, hogy nem is lehet követni. Kint a különféle pázsitfűfélék, csalánfélék pollenjei, a felszíni gombák spórái, a lakáson belül a por- és lisztatka keserítheti meg az életünket.

Nem beszélve a különféle baktériumokról, vírusokról, amelyek tartósan is kivonnak minket a forgalomból napokra, akár hetekre.

A klímák segíthetnek

Nem mindegy, hogy milyen klímát veszünk. Fontos, hogy a vásárlás a klíma szereléssel együtt történjen, és alaposan gondoljuk át, vizsgáljuk meg a céget, akitől vásárolunk, mert előfordulhat, hogy a pénztártól való távozás után már nem találjuk őket, pedig még szükségünk lenne rájuk. Az sem elhanyagolható szempont, hogy készségesek-e a munkatársaik, hajlandók-e kérdésekre válaszolni a későbbiek folyamán is, amikor már a klíma beszerelésre került.

A Hisense klíma webshop kínálatában találhatunk olyan berendezéseket, amelyek UV-C fénnyel tisztítják meg a levegőt. A klímák beltéri egységében egy speciális modul helyezkedik el, amely a rajta keresztül átáramló levegőt UV-C fénnyel világítja meg, az UV-C fény pedig roncsolja vagy teljes mértékben elpusztítja a kórokozók, azaz vírusok, baktériumok DNS-ét.

Ez az UV-C fény nem csupán a baktériumokat és vírusokat pusztítja el, hanem az allergéneket is, pl, polleneket, penészgombákat, atkákat, így megakadályozza szaporodásukat is, ezáltal csökkentve vagy teljesen megszüntetve az allergiás reakciókat kiváltó hatásukat.

Mi jelent az UV-C fénnyel való fertőtlenítés?

Az UV-C fény a szemmel nem látható tartományú fények közé tartozik, a legkisebb hullámhosszal rendelkezik. Az UV-C fénnyel való megvilágítás a levegő, víz, különféle tárgyak és felületek fertőtlenítésére az egyik legismertebb eljárásmódok közé tartozik. Ez a speciális sugárzás képes behatolni mélyen a kórokozók sejtjeibe, roncsolni azok szerkezetét, így a vírusok, gombák és baktériumok elpusztulnak vagy képtelenné válnak a szaporodásra.

Mivel szinte minden ismert vírus és baktérium reagál az UV-C tartományú fényre, ezért rendkívül széleskörű a használata. Kiemelt jelentőségű az egészségügyben, élelmiszeriparban való alkalmazása, de használják üzletekben, vendéglátóipari egységek mosdóiban, irodákban, tömegközlekedésben. Laboratóriumi vizsgálatokkal megállapították, hogy a légkondicionálók fél órás működése során minimum 99,99%-át elpusztították vagy semlegesítették a levegőben terjedő E.Coli vagy Staphylococcus Aureus baktériumoknak és H1N1 vírusoknak.

A légkondicionálókkal való fertőtlenítés előnyei

A legfontosabb előnye és ezzel senki sem szállhat vitába, hogy jobbá teszi egészségünket, ezáltal pedig a mindennapos életminőségünket. Nap mint nap ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek, különösen nagy a kockázat a nagyobb forgalmú, ritkán szellőztetett, zárt terekben. A fertőtlenített levegő révén csökkennek a légzőszervi megbetegedések, és segít megőrizni egészségünket.