Ismét igazi nagyágyúk a Brain Bar színpadán

Kapcsolódó cikkek

Ismét igazi nagyágyúk a Brain Bar színpadán

Találkozzon a jövővel! Ismét igazi nagyágyúk a Brain Bar színpadán

szórakozás

2 perc

Robotgyáros, adattudós és a Tesla-vezér édesanyja, Maye Musk is a meghívott előadók között szerepel. A 2019-es jövőfesztivált május 30-31-én rendezik meg a Corvinus Egyetemen.

Az első Brain Bar 2015-ben nyitotta meg kapuit. A fesztivál célja, hogy a világ legnagyobb koponyái Budapesten vitassák meg az emberiség legfontosabb kérdéseit. Minden terítékre kerül a dinoszauruszok feltámasztásától a pénz jövőjéig, a technológia kulcskérdéseitől az emberi boldogságon át a mesterséges intelligenciáig.

A fesztivál két napja során éppúgy előfordulnak ellentétes nézőpontokat bemutató beszélgetések és viták, mint a közkeletű hiedelmek újragondolását megcélzó mítoszromboló alkalmak. Mindemellett a közönségnek is számtalan lehetősége van arra, hogy bekapcsolódjon a beszélgetésbe a színpadon, vagy azonkívül is. A programot művészeti előadások, koncertek színesítik. A Brain Baron tavaly több mint 10 ezren vettek részt, az élő közvetítést pedig világszerte több mint 38 ezren követték.

Az ötödik Brain Bar több mint félszáz izgalmas előadóval és minden eddiginél több helyszínnel, valamint Future Jobs címmel a jövő legizgalmasabb állásait kínáló karrierexpóval várja látogatóit.

Hogyan lehet csodagyereket nevelni?

A májusi rendezvényre hazánkba érkezik Maye Musk is, aki dietetikusi és modellkarrierje mellett – anyaként és elvált szülőként is – a gyermekeire a legbüszkébb. Elon a világ egyik legismertebb vállalkozója, aki a SpaceX és a Tesla alapítójaként habzsolja a kihívásokat, aki milliárdos, feltaláló és cégvezér is egyben. Kimbal az egészséges alapanyagokból készített ételek híveként étteremláncot és közösségi kerteket működtet, Tosca pedig a filmiparban ért el sikereket.
 
Maye Musk hetvenévesen is fáradhatatlan, pedig a siker nem jött könnyen. Egy torontói albérletből kezdte el vállalkozásait egyengetni, emellett tanított és modellkedett is, hogy eltartsa a családját. Manapság vezető divatlapok címlapjáról üzeni, hogy a szépség nem életkor függvénye, táplálkozástudományi tanácsait pedig százezrek követik a közösségi médiában.

A paleontológus, a robotépítő és az adattudós

A fesztiválra érkezik Jack Horner, a Jurassic Parkot inspiráló őslénykutató és Ben Goertzel, Sophia robot megalkotója is. A mesterséges intelligenciát kutató Goertzel igazi szuperagy: felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videojátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már.

A kétnapos eseményen a főváros vendége lesz többek között Frank Cooper, a BlackRock globális marketingvezetője, a BuzzFeed, a Pepsi és a legendás Def Jam lemezkiadó korábbi kreatív főnöke. De itt lesz a világszerte ismert adattudós, a MIT Media Lab professzora, Cesar Hidalgo is, aki a vállalatok és a nemzetek tanulási képességét kutatja. Az előadók között szerepel Fábián Sára, az Amigos a Gyermekekért alapítója és a környezetbarát technológiában utazó Rodrigo Garcia Gonzalez is.

30% kedvezmény az M2M Zóna olvasóinak!

A Brain Bar a kezdetektől fogva ingyenes belépést biztosít a diákok és tanárok számára. Közülük eddig több ezren találkozhattak olyan kedvenceikkel, mint Chris Hadfield, a legendás űrhajós, Sophia, a világ legismertebb humanoid robotja, Peter Thiel, a PayPal alapítója vagy éppen Barabási Albert-László, a világhírű magyar hálózatkutató. Az érdeklődő tanárok és diákok a brainbar.com oldalon regisztrálhatnak a fesztiválra.

A májusi rendezvényre most az M2M Zóna olvasói 30%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet az M2M2019-es kóddal itt.