Okosfülhallgató – Nem csak sportőrülteknek

Okosfülhallgató – Nem csak sportőrülteknek

Okosfülhallgató – Nem csak sportőrülteknek

szórakozás

2 perc

A Samsung ismét próbál lépést tartani a viselhető kiegészítők piacában jelenlévő folyamatos innovációval. A dél-koreai gyártó legújabb kütyüje egy vezeték nélküli okosfülhallgató, amely beépített szenzorokkal teheti még élvezetesebbé a hétköznapi sportolást.

Még májusban szivárogtak ki képek a termékről, amely vezeték nélküli fülhallgató és fitneszkiegészítő egyben, azóta azonban a gyártó hivatalosan is bejelentette érkezését. A Gear IconX hasonlóan néz ki a Kickstarteren sikeres kampányt futtató Bragi Dash fejlesztéshez, beépített hangalapú tanácsadó funkciója pedig az M2M Zónán is már szerepelt LifeBEAM Vi fejlesztéshez hasonlít.

4 gigabájtos beépített tárolóegységgel is szerelték fel a fülhallgatót, amely alkalmassá teszi arra, hogy eltároljon néhány applikációt. Így rákerülhetnek zenehallgató appok, mint például a Spotify vagy olyan fitneszalkalmazások is, mint a MyFitnessPal vagy a RunKeeper. Az érintéskontroll hasonlóan működik, mint a gyártó Gear Circle névre hallgató Bluetooth-os headsetje.

A készülék több beépített szenzorral érkezik, ilyenek például a szívritmusmérő vagy a GPS. Így próbálják még vonzóbbá tenni az eszközt a sportos felhasználók számára, hiszen a mért adatokat képes szinkronizálni adott alkalmazásokkal, így részletesebben nyomon lehet követni az edzések eredményeit.

Az ígéretek szerint használattól függően 1-3 óráig is bírhatja a beépített akkumulátor, amely természetesen jobban fogyaszt, ha az okostelefonról Bluetooth segítségével hallgat zenét, mint abban az esetben, ha a beépített tárolóról hallgatja a felhasználó. A töltésért a mellékelt tok felel, amely saját beépített akkumulátorral rendelkezik, és vezeték nélkül tölti az eszközt.

Samsung további újdonságként a Gear Fit 2-t is tervezi piacra dobni, amely a 2014-es sikertermék, a Gear Fit fitneszkiegészítő újabb verziója. A várakozások szerint GPS-egységet is kap a karkötő. 

A Gear Fit 2 körülbelül elődjének árkategóriáját viszi tovább, ami körülbelül 200 dollárt jelent. A Gear IconX szintén körülbelül ugyanennyibe kerül, ami így nagyjából 100 dollárral kevesebb, mint amennyit a konkurens Bragi Dash fülhallgatóért kell fizetni.

Forrás: Wearable.com