Így úszhatja meg az időrabló meetingeket

Így úszhatja meg az időrabló meetingeket

Így úszhatja meg az időrabló meetingeket

szórakozás

3 perc

Került már olyan kínos helyzetbe, amikor azért imádkozott, bárcsak csörrenne meg a telefonja, hogy udvariasan kimenthesse magát? Az iStrategyLabs digitális ügynökség újítása most segít kikeveredni a pácból; elegendő háromszor összecsapni a cipősarkait, és máris kap egy „hamis” hívást, hogy szabaduljon a további kényszeredett társalgás nyűgétől.

Az innovatív amerikai vállalat kutatói nemrégen dobták piacra a Dorothy névre keresztelt modelljüket, amely egy lábbelire rögzíthető apró érzékelőből, illetve egy mobiltelefonra letölthető alkalmazásból áll. Az applikációban a megbeszélt találkozó előtt be lehet állítani, hogy kinek a nevében kapjon „sürgős” hívást, ha a beszélgetés kellemetlen fordulatot vesz. A gyorsulásmérővel felszerelt szenzor ezt követően érzékeli, ha összeüti a sarkait és azonnal megcsörgeti a telefonját.    

Dorothy from iStrategyLabs on Vimeo.

Hová tart a viselhető technológia? >A Ruby fantázianevű különleges érzékelőt az alkotók a mindennapi használati tárgyakat a digitális világgal összekötő LightBlue Bean technológiával szerelték fel. Ez egy olyan kisméretű vezérlőegység, amelybe Bluetooth Smart kapcsolaton keresztül kommunikáló chipet ültettek. A szenzorok nem csupán a mozgásokat képesek érzékelni és rögzíteni, praktikus felhasználásuk jelentősen megkönnyíti a feledékeny emberek hétköznapjait. Például a LightBlue Bean figyelmezteti, hogyha égve maradtak a lámpák a lakásban, vagy elmulasztotta megöntözni a virágait.

És ez még nem minden

A telefonos alkalmazásban kiválaszthat három kontaktot is, akiknek a rendszer automatikusan sms-t küld a tartózkodási helyéről. Így nem kell a megbeszélt találkozó helyétől nem messze kóborolva keresgélni egymást a kollégáival, barátaival, arról nem beszélve, hogy vészhelyzet esetén azonnal látják szerettei, a város melyik pontján van éppen.

Bár a fejlesztők egyelőre csak a termék prototípusával jelentek meg múlt héten, máris azon dolgoznak, hogy az érzékelők méretét harmadára csökkentsék. Így a szenzorokat akár talpbetétbe is lehetne rögzíteni, és teljesen észrevétlenül lehetne viselni őket.

A kreatív csapat minden új ötletre nyitott

A terveik szerint az alkalmazáson keresztül a jövőben a telekocsi-szolgáltatáshoz hasonlóan lehet majd alkalmi sofőrt keresni, vagy akár megrendelni a kedvenc pizzánkat.