Ékszerforradalom: különleges újítás egy magyar startuptól

Ékszerforradalom: különleges újítás egy magyar startuptól

Ékszerforradalom: különleges újítás egy magyar startuptól

szórakozás

1 perc

Hamarosan indul a L!BER8 közösségi finanszírozási kampánya.

Forradalmi technológiával felszerelt luxuskarkötőt fejleszt a L!BER8 Technology magyar startup csapat. A „tago arc” elnevezésű stílusos kiegészítő nagy újítása, hogy az e-könyvolvasókból is ismert „E Ink” kijelzővel ellátott karkötő mintája tetszés szerint változtatható.

A viselő aktuális ruhájához és hangulatához passzoló kép egy mobilalkalmazás segítségével varázsolható az ékszerre. A cég néhány napon belül az Indiegogón induló közösségi finanszírozási kampány bevételéből indítja el a tömeggyártást.

Több szempontból is különleges újítás a tago arc digitális divatkiegészítő. Egyrészt maga az elv, hogy egy applikáció segítségével bármikor lecserélhető a karkötő mintája, már önmagában forradalmi. Másrészt az E Ink kijelzővel ellátott ékszer NFC-chip által van összeköttetésben a mobiltelefonnal, így mindenfajta kábel vagy Bluetooth-kapcsolat nélkül „átkerülhet” rá a kiválasztott minta.

A karkötőre különféle mintákat lehet letölteni, illetve a viselője akár megalkothatja a saját stílusának megfelelő díszítést is, amelyet meg is oszthat majd a tago-közösséggel. A L!BER8 szeretne grafikusokat, művészeket is bevonni a további képek megalkotásába, illetve tervben van ismert luxusdivatmárkák által támogatott, egyedi minták létrehozása is.

Az okosékszer várhatóan 2015 utolsó negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba.

Sosem merülő termékek – rengeteg felhasználási lehetőség

A tago arc csupán az első, megvalósulásra váró termék a L!BER8 Technology „boszorkánykonyhájából”. A startup az egyedülálló töltés nélküli technológiát további eszközökben – például digitális képkeretben, konferencia-belépőkön vagy kórházi beteglapokon – is alkalmazni kívánja.