Fejlesztői versenyt rendez az MKB Fintechlab

Kapcsolódó cikkek

Fejlesztői versenyt rendez az MKB Fintechlab

Fejlesztői versenyt rendez az MKB Fintechlab

pénzügy

1 perc

Az innovációs labor 2016 óta évente rendezi meg Budapesten a Fintech Akadémiát. A nemzetközi rendezvény középpontjában idén a digitális készségek gyakorlati alkalmazása áll.

A november végén tartandó esemény legfontosabb eleme az a fejlesztői verseny – ismert angol nevén hackathon –, melynek során a közép-kelet-európai régió 100 legtehetségesebb fintech fejlesztő vállalkozása méri össze tudását. A főnyeremény egy 25 ezer euró értékű befektetés és garantált bejutás az MKB Fintechlab következő nemzetközi inkubációs programjába.

A Fintechlab olyan magyar és közép-kelet-európai fejlesztőkből, designerekből és üzleti elemzőkből álló fintech csapatok jelentkezését várja, akik idén november 30. és december 2. között a Budapesten rendezendő versenyen összemérik tudásukat. A jelentkezési határidő november 15.

A hackathon során 30 óra áll versenyzők rendelkezésére ahhoz, hogy szakértő mentorok együttműködésével működő és tesztelhető prototípusokat dolgozzanak ki. A csapatok teljesítményét elismert szakemberekből álló szakmai zsűri bírálja el. A nyertes csapat – az inkubációs program keretében – a hackathon során létrehozott fejlesztéséből, valós banki körülmények között is működő megoldást készíthet.

A verseny célja, hogy az MKB Bank és partnerei által biztosított digitális infrastruktúrát (API platform) használva a résztvevők kreatív és üzletileg megalapozott megoldásokat hozzanak létre olyan kiemelt területeken, mint az open banking, a pénzügyi tudatosság vagy a mesterséges intelligencia.