Neked is lehet virtuális szervered – nagy beruházás nélkül

Kapcsolódó cikkek

Neked is lehet virtuális szervered – nagy beruházás nélkül

Neked is lehet virtuális szervered, méghozzá nagy beruházás nélkül!

még több IoT

2 perc

A virtuális szerver, azaz VPS nagy teljesítményű szerveren működő önálló egységekből, szerverekből áll. A rövidítés az angol Virtual Private Server szavak kezdőbetűiből származik.

A RackForestnél elérhető VPS csomagok nem csupán a teljesítmény, a memória, valamint a tárhely tekintetében képesek éppen azt nyújtani, mint egy fizikai szerver. A funkciók, a biztonság tekintetében sem kell elszenvednie csorbát annak, aki ilyen szolgáltatásra fizet elő. Ez nem egy kompromisszumos megoldás tehát.

A nagy teljesítményű szerverekről ugyanis tudni kell, hogy többnyire alacsony a kihasználtságuk. Éppen ezért nem okoz számukra problémát az, hogy egyidejűleg elvégezzenek több teendőt is.

Amit a VPS-ről tudni kell

A virtuális szerver fizikailag a többi VPS egységtől nem különül el, de mégis egy szerveren belül önálló egységnek tekinthető. Nem kell azon aggódni, hogy illetéktelenek hozzáférhetnek az ember adataihoz. Éppen annyira lehetetlen ez, mintha valaki dedikált szervert bérelne.

Ha úgy döntesz, hogy előfizetsz egy virtuális szerverre, akkor a szerver karbantartásával sem kell a jövőben foglalkoznod. Ezt ugyanis tartalmazza a szolgáltatás, a profik elvégeznek minden ezzel kapcsolatos teendőt. Te futtathatsz saját operációs rendszert ezen a virtuális szerveren, és gondoskodhatsz a szoftveres ellátottságáról és azok frissítéséről, a fizikai teendőkkel nem kell bajlódnod.

Mik a fő előnyei?

A VPS-ben az az egyik legnagyszerűbb, hogy akár azonnal üzembe lehet helyezni. Mondani sem kell, hogy egy fizikai szerver esetén azért több a teendő. Rugalmasan, könnyedén testre lehet szabni, a folyamatos biztonsági mentések segítségével pedig minimalizálhatók az adatvesztések egy váratlanul felmerülő probléma esetén.

A gyorsaságról, megbízhatóságról dedikált erőforrások és az Intel Xeon Gold Brand szerverek gondoskodnak a RackForestnél. Futtathatsz saját operációs rendszert, sőt, root hozzáférést is biztosítanak a számodra. A 24 órás telefonos ügyfélszolgálat hétvégén és ünnepnapokon is készséggel fogadja a hívásokat.

Tudnivalók a Linux VPS-ről

A RackForest KVM virtualizációt használ a Linux virtuális szerverekhez. Az ügyfeleik számára megadják arra a lehetőséget, hogy ők maguk konfigurálják a gépeiket. Minderre egy ügyfélportálon keresztül nyílik lehetőség.

Ha úgy döntesz, hogy PayPal használatával fizetsz elő, akkor azon nyomban birtokba veheted a virtuális szervered. A befizetés megérkezése másodperceken belül megtörténik rendszerint, ezt követően pedig el is indul a virtuális szerver kiépítése. Minden RackForest által nyújtott Linux VPS tartalmaz 10 Gbps internet kapcsolatot, amelyből 2 Gbps garantált. Az előre telepített Linux operációs rendszer megkönnyíti a munkádat. Egy darab IPv4 IP címet biztosítanak, de kérésre akár az IPv6 tartományt is rendelkezésedre bocsátják.