Hamarosan érkezhet a DJI Mavic Air 2?

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan érkezhet a DJI Mavic Air 2?

Hamarosan érkezhet a DJI Mavic Air 2?

még több IoT

1 perc

A kínai dróngyártó legújabb modelljéről egyre több információt szivárogtatnak ki.

Az elődnek számító Mavic Air még 2018 januárjában mutatkozott be. A The Verge szakértője nagyszerűnek titulálta a 799 dolláros drónt, ugyanakkor fotó- és videófelvételek készítéséhez nem éppen ezt találta a legjobb megoldásnak. Több mint két évvel a Mavic Air megjelenése után most úgy tűnik, a kínai vállalat készen áll a folytatásra.

Erre utal a társaság Twitteren közzétett, mindössze 10 másodperces sejtelmes videója, mely szerint április 27-én „valami” történni fog. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy az esemény Mavic Air 2 debütálására utal.

Ezt jelezhetik a feltételezhetően a drónhoz köthető képek, akárcsak a szerkezet használati útmutatójának látszó fájl, amelyben több fénykép is található. Ezeket eredetileg a brazil DroneFriendly weboldal, majd az Anatel brazil távközlési hatóság közölte.

Az egyik közelről készült fotó szerint az új drón 3500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami jelentős előrelépés lenne a korábbi Air modell 2375 mAh-s akkumulátorához képest.

Az automata repülővel állítólag 4K felbontású felvételeket és 48 megapixeles fényképeket is lehet készíteni. A maximális repülési sebesség 68,4 km/óra. A drón egy feltöltéssel akár 34 percet is képes eltölteni a levegőben, ami túlszárnyalja az eredeti Mavic Air 21 perces maximális repülési idejét.

A Twitterre egyébként olyan képek is felkerültek, amelyeken látható, hogyan csukható össze az újabb verzió, valamint az egyiken a vezérlő is megtekinthető. A drón nevét az amerikai hírközlési hatóság (FCC) oldalán is megemlítik, de a fentiekhez képest itt más új információ sem szerepel.

(A kép illusztráció, forrás: 123RF)

Forrás: