Hagyományos ajándékok helyett okos ötletek otthonra

Hagyományos ajándékok helyett okos ötletek otthonra

Hagyományos ajándékok helyett okos ötletek otthonra

még több IoT

2 perc

Napjainkban egyre több intelligens készülék közül lehet válogatni. Íme, néhány ötlet az egyre gazdagabb választékból.

Meural

Aki szereti a képzőművészetet, annak bizonyára nagy örömet okoz a különféle műalkotásokat megjelenítő Meural LCD-képernyő. A különféle klasszikus és modern festményeket egy virtuális képtárból lehet kiválasztani. A szolgáltatás előfizetéses alapon működik, de a tulajdonos saját képeket is továbbíthat a kijelzőre, ami egyébként vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhető a falra.

A képernyő kezelését beépített szenzor segíti, de az eddigi tapasztalatok alapján érdemesebb a kapcsolódó okostelefonos alkalmazást használni a képek közötti keresgéléshez és azok kivetítéséhez.

AcuRite Atlas időjárás állomás

A rendszer figyelemmel kíséri a többi közt a csapadékmennyiséget, a szélerősséget, a villámlást és az UV-sugárzást is. A kapcsolódó adatok egy nagyméretű érintőképernyőn jelennek meg, a megfelelő méréshez pedig nagyon fontos, hogy a mérőegységet mindenképpen központi helyre telepítsék.

A készülék egyébként igény szerint az érintőképernyő nélkül is beszerezhető, ilyenkor „csak” a felhasználó okostelefonjára kerülnek továbbításra az aktuális információk. A termék ugyanakkor még Európa legtöbb országában nem elérhető, de a cég a közleményük szerint dolgozik az európai bővítésen is.

Amazon Echo Dot

Az okoshangszóró nagy előnye, hogy kis méretű és pénztárcabarát, ugyanakkor a főbb funkciókat tekintve tud annyit, mint drágább versenytársai. Az eszközzel a felhasználó kedve szerint zenét hallgathat, ellenőrizheti az aktuális időjárást, irányíthatja intelligens berendezéseit, valamint csatlakozhat más hangvezérléses alapon működő audiorendszerekhez is.

SnapPower Outlet Covers

Fali kapcsolókra, konnektorokra, USB csatlakozóra helyezhető fedőlapról van szó, amelynek nagy hasznát lehet venni példásul kisgyermekes háztartások esetén. Az eszköz nem igényel komoly anyagi ráfordítást, és egyszerűen megoldja LED fényekkel az éjszakai világítást.

Philips Wake-up Light

A többféle változatban is elérhető ébresztőfény a gyártó szerint segít „természetes módon” felébredni, megkönnyítve ezzel az amúgy sokszor nyűgösen induló reggeleket. A fokozatosan erősödő fény (és hang) miatt az eszköz tulajdonosa frissebben és jobb hangulatban ébredhet. A készülék kijelzőjén megjelenő óra és perc elég nehezen vehető ki, ugyanakkor előnyös tulajdonság lehet az eszköz Alexa-kompatibilis mivolta.

Még több lehetőség

A sort hosszasan lehetne folytatni, például kiemelhető a Sonos Beam nagy hatótávolságú beépített mikrofonokat tartalmazó kompakt hangsugárzója, amelyről oldalunkon is olvashattak. A Nest Hello okoscsengője is számtalan otthonban megtalálható már (a termékről bővebben itt írtunk). Ha pedig valaki egy kis „extrát” is szeretne belevinni az ajándékozásba, az választhatja a Maeter mérőeszközt, amellyel állítólag tökéletesre sütheti a húst.

Forrás: