Elfelejtheti a mobiltöltőt és a pénztárcát

Elfelejtheti a mobiltöltőt és a pénztárcát

Elfelejtheti a mobiltöltőt és a pénztárcát

még több IoT

2 perc

A Samsung a múlt héten tartott berlini IFA szakkiállításon mutatta be új, NFC-adóvevőkkel ellátott ruháit és kiegészítőit.

Az egyik legnagyobb elektronikai eszközöket felsorakoztató kiállításon idén is összegyűltek a cégóriások, hogy bemutassák legújabb termékeiket. Idén sorra jöttek ki a gyártók a csatlakoztatott eszközökre építő IoT-megoldásokkal. A Samsung például okosruhákat és kiegészítőket vitt a kifutókra.

A Smart Suit 4.0 elnevezésű okosöltöny az előző modellekhez képest praktikusabb helyen tárolja az NFC-adóvevőt: míg a korábbi változatokban a belső zsebekben kapott helyett ez az egység, addig most már a mandzsettagomboknál rögzítették. Így sokkal kényelmesebb használni egy NFC-s beléptető kapunál vagy érintés nélküli fizetés esetén.

Az öltöny része a HumanFit elnevezésű termékcsaládnak, a többi közt ide tartozik a táskába rejthető vezeték nélküli mobiltöltő is, amelynek segítségével bárhol, bármikor, kábelek nélkül feltölthető az okostelefon akkumulátora.

A Body Compass pedig egy olyan speciális ruházat, amely mozgásérzékelőt és EKG-szenzort is rejt, a mért adatok sportolás közben vagy az egészségügyi állapotkövetésben is segítséget jelenthetnek.

A kiegészítők között megtalálható az On Bag NFC-egységgel ellátott tárca is, amellyel akár egyetlen kiegészítőbe integrálható az összes érintés nélküli fizetésre alkalmas eszköz. Az okostelefonos alkalmazás segítségével a felhasználó könnyen eldöntheti, hogy melyiket szeretné épp használni.

Egyelőre ezek a termékek csak a dél-koreai piacon lesznek elérhetőek. Joggal feltételezhető azonban, hogy a Samsung is pályázik a trendi viselhető eszközök globális piacára. A cégnek saját márkáján keresztül (C&T) már van tapasztalata a divatpiacon, így könnyebben és gyorsabban integrálhatja ebben a szegmensben is a technológiai fejlesztéseket.

Forrás: NFC World+