2015 legötletesebb okoskészülékei

2015 legötletesebb okoskészülékei

2015 legötletesebb okoskészülékei

még több IoT

2 perc

Nem volt hiány az okosabbnál okosabb termékekből, amelyek teljesen megváltoztathatják, hogyan gondolkozunk a hétköznapokról. A legötletesebb megoldások közül válogattunk.

Legyen szó fűtőventilátorról, csengőről vagy villanykörtéről, az intelligens eszközök a lakókörnyezetre is hatással vannak, és nagy segítséget jelenthetnek a mindennapokban, így a csatlakoztatott otthon már nem is tűnik olyan távoli elképzelésnek.

Idén több vállalat – például a Nest is – bemutatta újdonságait, illetve tökéletesítette a már meglévő termékeit. A Paste Magazine összeállította, hogy szerintük idén milyen IoT-megoldások voltak a legjobbak.

10. Smarter kávéfőző

2015 a kávé szerelmeseinek is kedvezett, a Smarter új kávéfőzője ugyanis Wi-Fi-n keresztül is irányítható, így tulajdonosának nem is kell feltétlenül otthon tartózkodnia, ha le szeretne főzni egy jó erős feketét. A kávé előre megadott időpontokban is elkészíthető – például a reggeli ébredéshez vagy a hazaérkezéshez igazítható így a kávéfőzés. Az erősség és mennyiség is variálható, sőt beépített szenzorainak köszönhetően a gép a víz kifogyására is figyelmeztet.

9. Nest Protect füstjelző

A Nest gyakorlatilag a teljes kínálatát megújította idén, új funkciókkal látta el legnépszerűbb termékének számító termosztátját és új kamerával is előrukkolt. A Nest Protect füstérzékelő pedig karcsúbb külsőt kapott, így otthon szinte láthatatlanná vált. Ugyanakkor a rajta található fénykör erőteljesebben világít, és olyan, úgynevezett osztott fénysugaras szenzorral is ellátták, mely a fény hullámhossza alapján időben képes érzékelni, ha kisebb vagy nagyobb tűzeset történik a lakásban.

A készülék tíz év garanciát kapott, a kapcsolódó új okostelefonos applikációval pedig elkerülhetők a téves riasztások, és a karbantartás is egyszerűbbé vált. Habár az eszköz nem olcsó (jelenleg 99 dollárért rendelhető meg a Nest honlapján), a gyártó állítása szerint az újításoknak köszönhetően használata alacsonyabb lakásbiztosítási díjakat eredményezhet.

8. Roost 

Ha valaki a meglévő füstjelzőjét szeretné „felokosítani”, 35 dollárért szerezheti be a 9 voltos intelligens elemet, mely a kapcsolódó alkalmazáson keresztül értesíti a felhasználót, ha a készülék lemerülőben van, illetve ha füstöt vagy tüzet észlel. „Szundi” funkció is elérhető, illetve szükség esetén a családtagok, a barátok vagy a szomszédok is riaszthatók.

Cikkünk folytatásában további négy készüléket vizsgálunk meg.