A Feröer-szigetek birkaszemmel

A Feröer-szigetek birkaszemmel

A Feröer-szigetek birkaszemmel

közszolgáltatás

2 perc

Nem vártak tovább a szigetlakók, hogy a Google Street View feltérképezze otthonukat, hanem állatok segítségével készítenek helyi „utcaképeket”.

Egy helyi birkapásztor és a turisztikai hivatal egyik munkatársa, Durita Dahl Andreassen alkotta speciális hám segítségével egy kicsiny vállalkozó csoport 360 fokos kamerákkal szerelt fel öt állatot, hogy elvégezzék a lábmunkát a helyi utcaképek megalkotásához.

Miközben a birkák a szigeten vándorolnak és legelnek, folyamatosan küldik a felvételeket a GPS-koordinátákkal Andreassennek, amelyeket ő feltölt a Google Street View-ra. „Itt a Feröer-szigeteken saját módszereinkkel dolgozunk. Tudván, hogy kicsik vagyunk, a Google pedig egy vállalatóriás, úgy éreztük, hogy ezt az utat kell járnunk” – idézte a szakembert a The Guardian című brit napilap. 

Eddig a Sheep View-csoportnak az egyik sziget öt településéről sikerült panorámaképeket készítenie, sőt még 360 fokos videót is forgattak.

A Feröer-szigeteken körülbelül 49 ezer ember él és 80 ezer birka legel. A Sheep View-csoport nemcsak a szigeteket akarja reklámozni ily módon a látogatóknak, hanem rá akarja bírna a Google-t arra, keressék fel hazájukat és fejezzék be a feltérképezést.

Forrás: MTI / Trend FM