Új vezetők az IVSZ IoT-munkacsoportjának élén

Új vezetők az IVSZ IoT-munkacsoportjának élén

Új vezetők az IVSZ IoT-munkacsoportjának élén

gyártás

2 perc

A következő 5-8 évben konszolidálódhat, hogy milyen okosfejlesztésekre van szüksége a piacnak.

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) IoT munkacsoportja az év utolsó ülésén Bóna Pétert választotta vezetőjének, helyettesének pedig Erki Szabolcsot nevezték ki.

Bóna Péter jelenleg a Com-Forth Ipari Informatikai Kft. ügyvezetője, mely az első munkahelye is egyben, amit 30 éve alapított. Erki Szabolcs munkásságát tekintve jelenleg a Hard Code Hungary Kft. alapítója és tulajdonosa, valamint a Kürt Akadémia IoT képzésének képzésvezetője. Ő indította el az IoT Pioneers meetup sorozatot, melynek célja a Dolgok Internete innovációk népszerűsítése.

A valós ügyféligényeket kell megtalálni

A szakemberek szerint azért fontos foglalkozni az IoT (Internet of Things) és Ipar 4.0 kérdésével, mert a fejlesztők jelenleg olyan intenzív befektetési időszakban vannak, ami során minden látens és valós ügyféligényre megoldásokat fejlesztenek.

Becslésük szerint az elkövetkező 5-8 év során a piac megadja, hogy mely alkalmazások találták meg a valós ügyfél igényeket, fizetőképes keresletet. Ebben az időszakban az innovátoroknak, szolgáltatóknak fontos, hogy megértsék az igényeket, a piac pedig megismerje a megoldások előnyeit. Ez alapján vásárlási döntést tudnak hozni és életben tartani, majd növekedési pályára állítani a számukra megfelelő értéket előállító vállalkozásokat.

Ipar 4.0 testközelben

Az új vezetők küldetésüknek tekintik, hogy a munkacsoport egy tudásmegosztó platform legyen, amely a piac összes szereplője számára elérhető legyen. Terveik szerint a szokásos munkacsoport-ülések mellett, egy-egy esti meetupot is szerveznének, melyek segíthetnek a kapcsolati rendszer építésében is.

Fontosnak tartják továbbá, hogy a munkacsoportnak legyen lehetősége arra, hogy évente meglátogasson egy-egy ipari létesítményt, így testközelben is megismerhetnék az IoT/Ipar4.0 rendszereket, megoldásokat. A vezetők tervei között szerepel egy szakmai kiállítás és konferencia megszervezése is, ahol a megoldásszállítóknak adnának lehetőséget, hogy bemutatkozzanak a célcsoport számára – számolt be róla az IVSZ.