Emeli a tétet az Ipar 4.0 technológiában a Delta Systems

Kapcsolódó cikkek

Emeli a tétet az Ipar 4.0 technológiában a Delta Systems

Emeli a tétet az Ipar 4.0 technológiában a Delta Systems

gyártás

0 perc

A hazai tőzsdén jegyzett vállalat célja, hogy az Ipar 4.0 területen eddig elért 1 milliárd forintos árbevételét 5 éven belül 10 milliárd forintra emelje.

Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója szerint komoly gazdasági potenciál lenne a magyar piacon a hazai cégek digitális fejlesztésében. Ez akkor jelenthetne áttörést idehaza, ha nemcsak az egyes gyártási- és szolgáltatási feladatokban könnyítenék meg saját helyzetüket informatikailag a vállalkozások, hanem előlépnének a fejlesztések területén is.

A Delta Systems Kft. kapta idén az Ipar 4.0 szakmai érmet, melyet a „Kutatás és innováció a zöld átállás szolgálatában" című hibrid konferencián dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára adott át. Az „Ipar 4.0 digitalizációs technológiát sikeresen bevezető, illetve egyéb jelentős, kapcsolódó innovatív tevékenységet megvalósító kis- vagy középvállalkozás" szakmai érmét a Delta Technologies 100%-os tulajdonában álló leányvállalata olyan projektekkel érdemelte ki, amelyekkel a kkv-k ellátási láncának nyomonkövethetőségét, termelési hatékonyságát és értékesítési jövedelmezőségét egyedi digitális megoldásokkal fejlesztette.

A harmadik alkalommal odaítélt érmekkel olyan kkv-kat és nagyvállalatokat díjaztak, amelyek az Ipar 4.0 területén értek el sikereket digitális technológiák alkalmazásával és innovatív megoldásokkal. Emellett díjazták az oktatási, képzési programot megvalósító, valamint a kutatást, fejlesztést vagy innovációt megvalósító szervezeteket.

A Delta Systems pályázatában három olyan projektet mutatott be, amelyek az ipar és az agrár-élelmiszeripar területén egyedi vállalati digitalizációs projekteket valósítottak meg. Ezekkel hatékonyabbá vált például az áruk nyomonkövethetősége, leltározása, a logisztikai tervezés, a terményminőség védelme és az élelmiszerbiztonság is, és a vállalatok hatékonysága és jövedelmezősége is növekedett.

A projektek megvalósítása során a többi között automatizációt, mesterséges intelligenciát, gépi látásmódot alkalmazó szenzorokat és egyéb eszközöket, szoftvereket alkalmaztak az egyedi igényekhez tartozó megoldásokban.

„Nagy megtiszteltetés számunkra az Ipar 4.0 érem, hiszen ez is bizonyítja, hogy rendszerintegrátorként fontos szerepünk, sőt felelősségünk van a hazai kis- és középvállalkozások digitalizációjában. A mostani pályázatunkban a legutóbbi ipari és az agrár-élelmiszeripari projektjeinknek közül választottunk, ugyanakkor ügyfeleinknek nem csak ebben a szegmensben vannak. Az Ipar 4.0-t leginkább kiaknázó autóipartól a logisztikán át a teljes gazdasági digitalizációban valódi, egyedi digitális megoldásokat nyújtunk a vállalatoknak" – mondta a díjátadót követően Vidra László.

Az „almás termékek" rendszerintegrátora lett a Delta

A Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata az elsők között szerzett rendszerintegrátorként AAR (Apple Authorised Reseller) minősítést.

Az Apple-termékek hatékonyabb hazai támogatásának érdekében a Delta Systems Kft. stratégiai megállapodást kötött a magyarországi hivatalos disztribútorral, az Apcom Hungary Kft-vel. A 2023 májusától érvényes megállapodás értelmében a társaság az Apple hivatalos viszonteladójává vált.

A Delta Systems minősített NATO beszállítóként és NATO Biztonsági Beruházási Programokban való résztvevőként kiemelten kezeli a biztonsági szempontokat az általa létrehozott rendszerekben. Ez különösen fontos lehet egyes, Apple márkát preferáló ügyfeleknek.