Így hűtheti le magát okosan a hőségben

Így hűtheti le magát okosan a hőségben

Így hűtheti le magát okosan a hőségben

energia

1 perc

Az EvaSMART fejlesztése légkondiként, párásítóként és légtisztítóként is funkcionál, bár csak a közvetlen környezet lehűtésére képes.

Vélhetően senki számára sem jelent túl nagy újdonságot, hogy a klímaberendezések használata finoman szólva sem tesz jót a környezetnek (nem beszélve az áramszámláról). Az is tény azonban, hogy egy bizonyos hőfok fölött meglehetősen nehéz légkondi nélkül elviselni a kánikulát. Ilyenkor pedig a komfort gyakran felülírja a környezettudatos életmódot.

Az EvaSMART 2 tervezői a fenntarthatóságot is szem előtt tartva alkották meg személyi légkondicionáló készüléküket. A termék elődjéről korábban oldalunkon is olvashattak. A hatalmas igényt jól mutatja, hogy a cég Indiegogo-kampányában több mint 1,1 millió dollár gyűlt össze!

A kis méretű készülék a természethez hasonló módon „teríti szét” a hideg levegőt. A párásítóként is funkcionáló gép természetes párologtatással képes csökkenteni az adott helyiség hőmérsékletét. Mindez a készülék belső kazettájában található ásványi nanoszemcséknek köszönhető. A hűtés mellett az eszköz a levegőben található porszemcséket is képes kiszűrni, ezzel téve még komfortosabbá a környezetet igény szerint otthon vagy az irodában.

A 3 az 1-ben (hűtő, párásító és tisztító) mobil készülék ráadásul nem is fogyaszt sokat, 12,5 wattos teljesítménye miatt működése tízszer hatékonyabbnak mondható hasonló mobil társaiénál. A hagyományos klímaberendezésekhez képest  – típustól függően – pedig akár hússzor eredményesebben is funkcionálhat.

A korábbi változat először csak az Amazon Alexa digitális asszisztenssel volt kompatibilis. A továbbfejlesztett verzió viszont képes a többi között a Google Home okosotthoni platformhoz is kapcsolódni. Irányítása beépített érintőpadja, okostelefonos applikáció vagy hangvezérlés segítségével lehetséges.

Forrás: