Mit kell tudni a hajbeültetésről?

Mit kell tudni a hajbeültetésről?

Búcsúzz el a kopasz fejbőrtől hajbeültetéssel!

egészség

1 perc

Ha 40 év feletti férfi vagy, lehet, hogy téged is érint az erősebbik nem egyik leggyakoribb problémája, a kopaszodás. 

Ha már nem szeretsz tükörbe nézni amiatt, hogy egyre nagyobb területen válik láthatóvá a fejbőröd, és a valaha dús hajkoronád ritkás foltokra redukálódott, amiből már frizurát sem igazán tudsz készíteni… akkor tudd, hogy nem vagy egyedül ezzel, hisz a magyar férfiak csaknem 50%-a kezd el kopaszodni 40 éves kora után!

Van megoldás?

Ha a hajvesztés már nálad is látható mértéket öltött, két lehetőséged van. Az első, ha elfogadod, hogy ez a természet rendje és megbékélsz a kopaszsággal. Talán még jól is áll, hisz akadnak olyan hírességek is, akiket kifejezetten sármossá tesz a kopaszság; gondolj csak Jason Stathamre, Bruce Willisre vagy Dwayne “The Rock” Johnsonra. 

Ám ha ragaszkodsz az eddig büszkén viselt hajkoronádhoz, akkor választhatod a második lehetőséget, ami nem más, mint a hajbeültetés! Az Art ‘N Hairnél nagy tapasztalattal rendelkező, szakmájukat szerető orvosok kezei közt nyerheted vissza a hajad korábbi állapotát. Ezzel az eljárással a saját, tarkódról kiszedett graftokat (hajhagyma egységeket) ültetik be a kopasz területekre.

A hajhagymák pár hét alatt beágyazódnak az új helyükre, hamarosan pedig új szálak nőnek belőlük, így a kopasz foltok eltűnnek, ezáltal úgy érezheted magad, mintha éveket fiatalodtál volna. 

Mi okozza a kopaszodást?

A férfiak kopaszodását a DHT hormon okozza, ami bár mindenkinek a szervezetében jelen van, de akik érzékenyek rá, azoknál végleges hajvesztést okoz. Szerencsére a tarkó környékén lévő hajszálak érzéketlenek a DHT hatásaira, így ezen a területen nem jelentkezik a kopaszodás. 

Ez nagyszerű hír abból a szempontból, hogy a hajbeültetés során innen lehet életképes graftokat kiszedni, amiket aztán elhelyeznek a kopasz foltokon. Ami pedig ennél is jobb, hogy a beültetett graftokra már nem hat a DHT hormon, így ezekből folyamatosan nőnek az új hajszálak. Ezzel a módszerrel tehát véglegesen megszüntethető a kopaszodás.

Kik végeznek hajbeültetést?

Mivel ez az eljárás a plasztikai beavatkozások közé tartozik, ezért hazánkban kizárólag diplomás orvosok végezhetik. A magasan képzett szakemberek pontosan és precízen dolgoznak, így a kellemetlenségek minimálisra csökkennek, az eredmény pedig tartós lesz.

Fájdalmas-e a hajbeültetés?

Sokan azért ódzkodnak ettől az eljárástól, mert úgy vélik, biztosan nagyon fájdalmas. Ám érdemes tudni, hogy a hajbeültetést mindig helyi érzéstelenítésben végzik, így a páciensek egyáltalán nem éreznek fájdalmat, a folyamat legkellemetlenebb része az érzéstelenítő injekció beadása.

Persze a fájdalomküszöbe mindenkinek más, így előfordulhat, hogy valaki egy kicsit érzékenyebben reagál a műveletre, de a hajbeültetésen átesettek egybehangzó véleménye az, hogy megérte kibírni a kezdeti kellemetlenséget.

Ha tehát zavar a kopaszodás, és az eddig kipróbált módszerek nem voltak eredményesek, akkor érdemes adni egy esélyt ennek az eljárásnak is!